Οι ίδιες δικαιολογίες

Επιμένει ο ΥΠΕΣ ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο στη σύμβαση του ΤΠΑ, όπου εμπλέκεται εταιρεία στην οποία κατέχει μετοχές
ΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Δεν συμμερίζομαι καθόλου τους λόγους που προβάλλει ο Υπουργός και δεν θεωρώ ότι υπάρχει εκ μέρους μου οποιοδήποτε κώλυμα για χειρισμό θεμάτων που αφορούν τον ΥΠΕΣ»

Στην

απουσία της Γενικής Λογίστριας, Ρέας Γεωργίου, συνήλθε χθες η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβιβάστου, προκειμένου να διερευνήσει θέμα ασυμβίβαστου σε σχέση με τη σύμβαση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας για τη μίσθωσης ακίνητης ιδιοκτησίας εταιρείας, στην οποία κατέχει μετοχές ο Υπουργός Εσωτερικών.

Η κ. Γεωργίου ανακοίνωσε ότι η ίδια επέλεξε να αποχωρήσει, αφού, όπως αναφέρει, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβιβάστου, με την οποία ζητά την εξαίρεσή της από τη διαδικασία διερεύνησης της περίπτωσης αυτής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, σημειώνει η κ. Γεωργίου, «αναφέρεται σε καταγγελία που είχε προβεί εναντίον μου προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας σε σχέση με υποθέσεις του συζύγου μου».

«Προσωπικά δεν έχω καμιά γνώση σε ποιες υποθέσεις αναφέρεται η σχετική καταγγελία προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και ούτε γνωρίζω κατά πόσον αυτή εξετάσθηκε και ποια ήταν η κατάληξή της», προσθέτει.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι «εκείνο όμως που γνωρίζω είναι ότι, στην 30χρονη καριέρα μου στη Δημόσια Υπηρεσία, κύριο μέλημά μου είναι η εκτέλεση των καθηκόντων μου στο πλαίσιο του Συντάγματος και των Νόμων του κράτους».

«Δεν συμμερίζομαι καθόλου τους λόγους που προβάλλει ο Υπουργός και δεν θεωρώ ότι υπάρχει εκ μέρους μου οποιοδήποτε κώλυμα για χειρισμό θεμάτων που αφορούν τον Υπουργό Εσωτερικών. Έχω όμως την άποψη πως, αφ’ ης στιγμής ο ίδιος θέτει τόσο έντονα το θέμα αυτό, η όλη διαδικασία θα θωρακιζόταν καλύτερα αν από οποιαδήποτε αμφισβήτηση δεν συμμετέχω σε αυτήν. Το αίτημα αυτό, κατόπιν επιμονής μου, έγινε τελικά αποδεκτό από την Επιτροπή», καταλήγει.

«Είμαι ευχαριστημένος»
«Επιμένω στο ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο και ό,τι έκαμα το έκαμα καλόπιστα», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, εκφράζοντας ικανοποίηση για δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Διερεύνησης του Ασυμβιβάστου πως «μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις».

«Αυτό εμένα με ικανοποιεί πλήρως, δηλαδή δεν θα είναι η συνεδρία της Επιτροπής και η λήψη της απόφασής της συνέχεια της δίκης και της καταδίκης μου από τον Γενικό Ελεγκτή», είπε ο κ. Χάσικος.

«Διάβασα επίσης στην εφημερίδα δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής, ο οποίος λέει "μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις". Αυτό εμένα με ικανοποιεί πλήρως, δηλαδή δεν θα είναι η συνεδρία της Επιτροπής και η λήψη της απόφασής της συνέχεια της δίκης και της καταδίκης μου από τον Γενικό Ελεγκτή», πρόσθεσε.

«Έχω διορίσει δικηγόρο μου τον κ. Αλέκο Μαρκίδη. Θα με εκπροσωπήσει άμα και όταν κληθούμε. Εγώ επιμένω στο ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Ό,τι έκαμα το έκαμα καλόπιστα, και άρα με σεβασμό στους θεσμούς και τις αποφάσεις αναμένω να κληθώ και να παραστώ εκεί», ανέφερε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Χάσικος είπε πως οι θεσμοί εξετάζουν και αποφαίνονται και σύστησε υπομονή.

Keywords
Τυχαία Θέματα