Μάχη κατά της διαφθοράς

Η Ένωση Δήμων πρέπει να δει πώς συμβάλλει με νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις στην αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δήλωσε χθες ο Πρόεδρός της, Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

Ερωτηθείς για το θέμα της διαφθοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αφορμή σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Βύρας είπε πως «δεν χρειαζόμασταν την έκθεση της Κομισιόν για να συνειδητοποιήσουμε και να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος στη χώρα μας. Δυστυχώς τα τελευταία γεγονότα είναι γνωστά, που άγγιξαν σε μεγάλο βαθμό την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε.

Πρόσθεσε

πως «ένας από τους κύριους στόχους τους οποίους θέσαμε, και εγώ έθεσα ως νέος Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, είναι ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε συγκεκριμένα με το θέμα».

«Πρέπει να δούμε και ως Ενωση Δήμων πώς συμβάλλουμε με νομοθετικές ρυθμίσεις, με ρυθμίσεις διαδικασιών, ελέγχων, έτσι ώστε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό να λύσουμε (αυτά τα θέματα) και να δώσουμε και τα κατάλληλα μηνύματα στους πολίτες, οι οποίοι έχουν δίκαιο να είναι αγανακτισμένοι, έχουν δίκαιο να μη μας έχουν εμπιστοσύνη. Στο χέρι μας είναι να αποδείξουμε το αντίθετο», ανέφερε ο κ. Βύρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα