Ομπάμα:Ιστορικό και μακροπρόθεσμο αποτύπωμα μια δίκαιη λύση

Οι προοπτικές για επίλυση είναι οι καλύτερες των τελευταίων χρόνων, τονίζει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μιλά για ιστορικό και μακροπρόθεσμο αποτύπωμα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή" τονίζει, ότι λύση στην Κύπρο θα δείξει στον κόσμο, σήμερα, ότι μπορούμε να επιτύχουμε μέσω διαλόγου, συμβιβασμών και διπλωματίας, ένα ισχυρό και θετικό μοντέλο για όλους. Αναφέρει, επίσης,

ότι μια δίκαιη και συνολική λύση για την Κύπρο θα είχε ιστορικό και μακροπρόθεσμο αποτύπωμα.

Είπε ακόμη, ότι θα βελτίωνε τις οικονομικές ευκαιρίες για όλους τους Κύπριους και θα αναβάθμιζε την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου και πέρα από αυτή. Επίσης, ο Πλανητάρχης ανέφερε ότι μια λύση θα δημιουργούσε ευκαιρίες για τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, μια συμμαχία συμφερόντων, που θα μπορούσε να είναι μηχανή οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή.

Ελληνική οικονομία, προσφυγικό, τρομοκρατία

Σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε πως μια ελάφρυνση του χρέους δεν θα βοηθήσει μόνο την χώρα αλλά και την Ευρώπη, ώστε να δείξει ότι μπορεί να κάνει την οικονομία της να δουλέψει για όλους.

«Για αυτό θα συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους», σημειώνει.

Σχετικά με το προσφυγικό, εξήρε τη στάση των Ελλήνων, λέγοντας πως «ράγισε καρδιές» η γενναιοδωρία που έχουν επιδείξει, ενώ σημείωσε ότι, όσο η Ελλάδα συνεχίζει να αντιμετωπίζει με τάξη και ανθρώπινο τρόπο τους μετανάστες, θα έχει έναν φίλο και σύμμαχο.

Όσον αφορά στο θέμα της τρομοκρατίας, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε πως Ελλάδα και Ηνωμένες πολιτείες είναι στενοί εταίροι στην πάταξή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα