Ο Στινγκ ξανάδωσε ζωή στο Μπατακλάν της Γαλλίας

Με τη συναυλία του Στινγκ που ξανάδωσε ζωή στο Μπατακλάν άρχισαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι.

«Η μουσική είναι ένας ωκεανός που δεν έχει τέλος, η μουσική είναι η κοινή μας γλώσσα», ήταν τα λόγια του Στινγκ στο γαλλικό ραδιόφωνο, λίγες ώρες πριν από τη συναυλία του στο Μπατακλάν.

Με τη μουσική του σήμερα βράδυ, παραμονή της τραγικής επετείου της 13ης Νοεμβρίου, ο Στινγκ ξαναέδωσε, ένα χρόνο μετά, ζωή στο Μπατακλάν.

Η

συναυλία, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων.

« Η Γαλλία και ο κόσμος όλος θα δουν ότι το Μπατακλάν ξαναζεί» δήλωσε το απόγευμα συγκινημένος ο Ζερόμ Λανγκλέ, ο ιδιοκτήτης της μυθικής αίθουσας.

Και δεν υπερέβαλε όταν είπε «ο κόσμος όλος», αν κρίνει κανείς από τα τηλεοπτικά συνεργεία, τους φωτοειδησεογράφους, τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους, που από τις έξι το απόγευμα είχαν σπεύσει στην περιοχή, για να εξασφαλίσουν τη μια σπιθαμή γης ώστε να στήσουν το τρίποδο της κάμεράς τους.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφάλειας δεν διευκόλυναν ιδιαίτερα το έργο τους.

Οι δημοσιογράφοι ήταν και εφέτος περιορισμένοι στο μπουλεβάρτο Ρισάρ Λενουάρ, διαγωνίως απέναντι από τον αριθμό 50 του Μπατακλάν στο μπουλεβάρτο Βολτέρ, μια απόσταση σημαντική λόγω και της νησίδας που μεσολαβεί ανάμεσα στους δύο δρόμους.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί σήμερα από την τηλεόραση του BBC ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα του πρόκειται χωρίς αμφιβολία να παραταθεί μέχρι τον Ιανουάριο, ενόψει κυρίως των προεδρικών εκλογών του 2017.

Σαν σήμερα πριν από έναν χρόνο ένοπλοι πυροβολούσαν αδιακρίτως αθώους πολίτες στο 10ο και 11ο διαμέρισμα του Παρισιού, και στο προάστιο του Σαιν-Ντενί.

Συνολικά σκοτώθηκαν 129 άνθρωποι, από τους οποίους οι 90 στο θέατρο Μπατακλάν. Περισσότεροι από 350 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα