ΑΕΛ: Τα λάθη που στοίχισαν

Το πολύ δυνατό όπλο της ΑΕΛ, η άμυνά της, στα τελευταία δύο παιχνίδια έχει παρουσιάσει εμπλοκή και αυτή ήταν η αιτία που χάθηκαν τουλάχιστον 3 σημαντικοί βαθμοί.

Και τα 3 γκολ που δέχθηκε η λεμεσιανή ομάδα στα τελευταία δύο παιχνίδια, περισσότερα από όσα είχε δεχθεί στα οκτώ πρώτα, ήταν λόγω αδράνειας και ολιγωρίας. Με την ΑΕΖ, η άμυνα «κοιμήθηκε» στην τελευταία φάση του αγώνα και από ένα πλάγιο άουτ βρέθηκε σε θέση βολής ο Σάσι, που στέρησε τους βαθμούς

της νίκης από την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου. Με την ΑΕΚ δύο στιγμιαία λάθη έφεραν την άμυνα σε θέση ανισορροπίας, με αποτέλεσμα να δεχθεί τα δύο γκολ στα τελευταία στάδια του αγώνα, έστω και αν το πρώτο του Ακοράν είχε και μεγάλη δόση τύχης, αφού ήταν σουτ από μακρινή απόσταση.

Φυσικά τα δύο παιχνίδια έχουν τεράστιες διαφορές. Με τη νεοφώτιστη ομάδα, η άμυνα της ΑΕΛ δεν τα πήγε καλά. Δέχθηκε πολλές επιθέσεις, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, κάτι που δεν είχε συμβεί τα προηγούμενα παιχνίδια. Με την ομάδα της Λάρνακας, η ΑΕΛ μέχρι την ισοφάριση στεκόταν περίφημα αμυντικά και δεν επέτρεψε στους πρωτοπόρους να δημιουργήσουν την παραμικρή κλασική ευκαιρία για γκολ. Η ομοιότητα των δύο αγώνων ήταν η ολιγωρία που επέδειξαν οι «κίτρινοι» σε καθοριστικές φάσεις, με αποτέλεσμα να δεχθούν κρίσιμα γκολ.

Στόχος του κ. Χριστοδούλου είναι η ομάδα του, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, να παρουσιαστεί με την καλή της αμυντική συμπεριφορά, που έδειξε στους πρώτους οκτώ αγώνες στο πρωτάθλημα. Να είναι συμπαγής, να μην επιτρέπει στους αντιπάλους της να φτιάχνουν πολλές φάσεις μπροστά από τον Ρομό και γενικά με αυτό τον τρόπο να αποκτά αυτοπεποίθηση όλη η ομάδα. Ο τεχνικός της ΑΕΛ ξέρει ότι για να μπορεί η ομάδα του να έχει πρωταγωνιστική παρουσία θα πρέπει αμυντικά να αγγίζει το τέλειο. Έδειξε ότι μπορεί να το πετύχει, αρκεί να υπάρχει συγκέντρωση σε ολόκληρο το παιχνίδι και να αποφεύγονται τα ατομικά λάθη. Η διακοπή έδωσε την ευκαιρία στη λεμεσιανή ομάδα να ανασυνταχθεί και το κυριότερο οι ποδοσφαιριστές να καθαρίσουν το κεφάλι τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα