Ο Σάσι είχε κέφια και η ΑΕΛ βλέπει Ευρώπη

Με πρωταγωνιστή τον Αιγύπτιο, η ομάδα του Μπαλταζάρ πήρε το ζητούμενο και «κλείδωσε», σε μεγάλο βαθμό, την έξοδό της στην Ευρώπη

ΑΕΛ 2
(18΄, 68΄ Σάσι)
ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0

Η συμμετοχή της ΑΕΛ στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ «κλειδώνει». Μετά τη χθεσινή νίκη επί της Ανόρθωσης, η ομάδα της Λεμεσού αύξησε τη διαφορά από την 5η Ομόνοια στους πέντε βαθμούς και, με δύο ματς να απομένουν, πρέπει να αυτοκτονήσει για να μείνει

με άδεια χέρια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης ο Ίσμαϊλ Σάσι, ο οποίος σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Στο 18ο λεπτό με σουτ… ζωγραφιά από εξαιρετικά δύσκολη έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι, ενώ στο 68ο λεπτό με κοντινό πλασέ καθάρισε την υπόθεση τρίποντο. Δίκαιη κρίνεται η νίκη της ΑΕΛ, η οποία είχε απολέσει πέναλτι με τον Αρουαμπαρένα στο 51'.

Μέτριο ημίχρονο, γκολάρα ο Σάσι
Το πρώτο ημίχρονο άρχισε, οι ομάδες είχαν διάθεση, αλλά πολύ νωρίς το παιγνίδι έγινε μέτριο. Η Ανόρθωση άγγιξε το γκολ στο 2ο λεπτό όταν σε γρήγορη αντεπίθεση ο Καλό, την κατάλληλη στιγμή, έδωσε την μπάλα στον Άλβες, ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχής τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Ρόμο.

Η «Κυρία» είχε καλύτερα πατήματα στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, έφτανε με άνεση έξω από την περιοχή της ΑΕΛ, αλλά δεν μπορούσε να ολοκληρώσει τις φάσεις της. Η ομάδα της Λεμεσού ήταν καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου κάτω του μετρίου, χωρίς αρχή και τέλος, ωστόσο μια έμπνευση του Σάσι αποδείχθηκε αρκετή για να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ.

Ο Αιγύπτιος πήρε την μπάλα από αριστερά έξω από την περιοχή της Ανόρθωσης, συνέκλινε προς τα μέσα και έκανε ένα φοβερό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Παπαδόπουλου. Ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε στο πρώτο ημίχρονο.

Για την ΑΕΛ ήταν και η μοναδική τελική προσπάθεια στο πρώτο μισό, η οποία μετετράπη σε γκολ. Από την άλλη, η Ανόρθωση είχε δύο ολοκληρωμένες προσπάθειες. Η μια στο δοκάρι του Άλβες και η άλλη, αμέσως μετά, με σουτ του Ράγιος που δεν απείλησε τον Ρόμο.

Το «τέλειωσε» ο Αιγύπτιος
Γρήγορο ρυθμό έδωσε στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ, η οποία έψαξε το γρήγορο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη. Και θα μπορούσε στο 52ο λεπτό να καθάριζε, αν ο Αρουαμπαρένα ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα.

Η ομάδα της Λεμεσού κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σάσι από τον Οικονομίδη, ωστόσο ο Ισπανός δοκίμασε να σκοράρει... αλά πανένκα, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Παρ' όλ' αυτά, δεν στοίχησε στην ΑΕΛ το χαμένο πέναλτι, καθώς στο 68ο λεπτό ο Σάσι με δεύτερο προσωπικό γκολ έκανε το 2-0 και, επί της ουσίας, καθάρισε για την ομάδα του.

Μέχρι το φινάλε του αγώνα, η ΑΕΛ θέλησε να διαχειριστεί το προβάδισμά της και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό καθώς δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, χωρίς να φορτσάρει η ίδια για τρίτο γκολ.

Κίτρινες: Οικονομίδης

AEΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Μιτρέα, Λαφράνς (86' Σαβανέ), Φορτούνα, Νικολάου, Σοάρες, Πίτι, Γεωργιάδης (62' Μέσκα), Σάσι, Αρουαμπαρένα (83' Ηλία).

Ανόρθωση: Παπαδόπουλος, Γκάμπριελ, Ερέρο (63' Καλντερόν), Σεχού, Γιαννούλης, Μίτροβιτς, Οικονομίδης, Ράγιος, Καρλίτος (53' Καμπρέρα), Ολιβέιρα, Άλβες.

Το φιλμ του αγώνα
2΄ Δοκάρι για την Ανόρθωση, έπειτα από σουτ του Άλβες από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
18΄ 1-0 Πανέμορφο γκολ από τον Σάσι από πλάγια θέση αριστερά και προβάδισμα για την ΑΕΛ.
51΄ Η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι κι ο Αρουαμπαρένα το εκτέλεσε... αλά πανένκα, ωστόσο έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
54' Κεφαλιά του Αρουαμπαρένα, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
68’ 2-0 Ο Σάσι με κοντινή προβολή έπειτα από πάσα του Φορτούνα πέτυχε και δεύτερο γκολ.

Λέβι: «Δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση»
Προβληματισμένος παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της Ανόρθωσης Ρόνι Λέβι: «Είμαι απογοητευμένος που χάσαμε το παιχνίδι, δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η κατάσταση, δεν έχουμε κάποιον στόχο να κυνηγήσουμε. Είναι δύσκολο για τους παίκτες αλλά και για μένα, ως προπονητής.

Ως επαγγελματίας, προσπαθώ να βρω κίνητρο ώστε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ξεκινήσαμε καλά, όμως δεχθήκαμε ένα γκολ από το πουθενά. Προσπαθήσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ όμως η ΑΕΛ αμύνθηκε πολύ καλά. Όσο περνούσε η ώρα, χάναμε την οργάνωσή μας και όταν ήρθε το δεύτερο γκολ τελείωσε ο αγώνας».

Μπρούνο Μπαλταζάρ: «Δεν τέλειωσε τίποτα»
Από την άλλη, ο Μπρούνο Μπαλταζάρ τόνισε τα ακόλουθα: «Κερδίσαμε μια πολύ καλή ομάδα. Ολόκληρη την εβδομάδα έλεγα στους παίκτες μου ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ οργανωμένη αντίπαλο, η οποία δείχνει σοβαρότητα και επαγγελματισμό, ιδιαίτερα στα τελευταία δυο παιχνίδια όταν νίκησαν στο Κύπελλο τον Απόλλωνα και στο πρωτάθλημα την Ομόνοια. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο.

Είχαμε το ξεκίνημα με το δοκάρι της Ανόρθωσης και αυτό ήταν το σημείο που χτύπησε ο συναγερμός για να ξυπνήσει η ομάδα. Έπειτα από αυτό αντιδράσαμε, οργανωθήκαμε και κάναμε ευκαιρίες. Στην επανάληψη είχαμε την ευκαιρία με το πέναλτι, δεν κάναμε το 2-0. Δεν σκοράραμε, αλλά δεν χάσαμε την οργάνωσή μας. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, συγχαρητήρια και στην Ανόρθωση γιατί, με την απόδοσή της, έκανε τη νίκη μας ακόμα πιο σημαντική.

Δεν τελείωσε τίποτα, ακόμα έχουμε άλλα δυο παιχνίδια, θα πάμε στη Λάρνακα την άλλη εβδομάδα για να φέρουμε τους βαθμούς στη Λεμεσό. Συγχαρητήρια και στους φίλους της ομάδας που ήρθαν και μας στήριξαν, αλλά θέλουμε περισσότερους. Η νίκη είναι αφιερωμένη στον κόσμο που ήρθε».

Keywords
Τυχαία Θέματα