Ο πατέρας Σολωμού στο SigmaLive για το μνημείο του γιου του

Ωσάν τελευταίος αναγνώστης του τύπου ενημερώθηκε ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού για την ανέγερση του μνημείου στην περιοχή του Τύμβου της Μακεδονίτισσας αντί στο Παραλίμνι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος.

Το εν λόγω μνημείο φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν του γιου του από τον γλύπτη Μιχάλη Λαγουβάρδο, μετά από πρωτοβουλία του καλλιτέχνη Νότη Σφακιανάκη.

Ο κ.Σπύρος Σολωμού, επικοινώνησε με

το SigmaLive με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα. Ο κ.Σολωμού ανέφερε ότι δεν ενημερώθηκε ποτέ για την εν λόγω απόφαση που πάρθηκε προκειμένου να μεταφερθεί η ανέγερση του μνημείου από το Παραλίμνι στην Έγκωμη.

«Το μνημείο φτιάχτηκε εδώ και 20 χρόνια και σκοπός ήταν να τοποθετηθεί μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου. Κάναμε εκκλήσεις αλλά ποτέ δεν εισακουστήκαμε», ανέφερε ο κ.Σολωμού, καλώντας παράλληλα τον Αλέξη Γαλανό Δήμαρχο Αμμοχώστου εάν αρνείται να φιλοξενήσει την ανέγερση, να βγει και να το πει δημόσια.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω κίνηση, είναι απότοκο της κίνησης εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλιας, να απευθυνθεί στον Δήμο της Έγκωμης για ανέγερση του μνημείου, μια και παρατηρήθηκε πολύχρονη καθυστέρηση στην ανέγερση του, στην περιοχή της Δερύνειας, που ήταν ο αρχικός χώρος.

«Θα ενοχληθεί ο Κενάν Ακίν»

Ο Σπύρος Σολωμού εξέφρασε τις ανησυχίες του για την μη ανέγερση του μνημείου στο Παραλίμνι σημειώνοντας ταυτόχρονα το ενδεχόμενο του ανοίγματος του οδοφράγματος της Δερύνειας.

Ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού συνέδεσε το ενδεχόμενο άνοιγμα με τον δολοφόνο του γιου του, τον Κενάν Ακίν. «Δεν θέλουν να το βάλουν εκεί μήπως επειδή ανοίγει το οδόφραγμα της Δερύνειας και θα βάλουν φρούραρχο τον Κενάν Ακίν;», διερωτήθηκε ο Σπύρος Σολωμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα