Ο Ερντογάν χαιρέτισε τη στήριξη Μπαχτσελί

Θετικά αντέδρασε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στη χθεσινή δήλωση του αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί ότι θα τον στηρίξει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2019, λέγοντας ότι βρίσκει πολύ αξιόλογη τη χθεσινή δήλωση του αρχηγού του ΜΗΡ και θα συναντηθεί μαζί του.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος και αναφερόμενος στην απόφαση των ΗΠΑ

να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, είπε ότι η αλαζονεία του Ισραήλ, που βρίσκεται υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, οδηγεί όλο τον κόσμο στην καταστροφή. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία μέχρι το τέλος θα είναι δίπλα στους αδελφούς της Παλαιστινίους και θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και το δίκαιό τους. “Ως Τουρκία πιστεύουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε εξετάσεις επιτυχίας για την Ιερουσαλήμ”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Για τη δίκη του ιρανοτουρκικής καταγωγής επιχειρηματία Σαράφ στις ΗΠΑ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι εκείνοι που απέτυχαν με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου, τώρα προσπαθούν με διαφορετικά πραξικοπήματα. “Η δίκη αυτή τη στιγμή που γίνεται στις ΗΠΑ, είναι μια προσπάθεια πολιτικού πραξικοπήματος”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι στόχος τους είναι να στριμώξουν την Τουρκία. “Ούτε και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουν”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα