Ο Ανιέλι σκέφτεται δύο «παράθυρα» για αγώνες εθνικών ομάδων

Οι αγώνες των εθνικών ομάδων μπορούν να συμπυκνωθούν σε δύο περιόδους ανά έτος, όπως πρότεινε σήμερα ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), Αντρέα Ανιέλι. Ο 42χρονος Ιταλός, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Γιουβέντους, τόνισε ότι μια τέτοια ιδέα θα μπορούσε να μειώσει τα ταξίδια που κάνουν κάποιοι παίκτες από την Ευρώπη προς άλλες ηπείρους, προκειμένου να αγωνιστούν σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και διεθνή τουρνουά.

Φέτος έχουν οριστεί δέκα ημερομηνίες γι' αγώνες εθνικών ομάδων, οι οποίες είναι χωρισμένες ανά δύο, όπερ σημαίνει

ότι κάποιοι παίκτες κάνουν πέντε διηπειρωτικά ταξίδια κάθε χρόνο, προκειμένου να επιστρέψουν στο σύλλογό τους.

«Εάν πρέπει να κρατήσετε τον ίδιο αριθμό (αγωνιστικών) ημερών, θα μπορούσατε απλά να έχετε δύο παράθυρα αφιερωμένα για τις εθνικές ομάδες;» ρώτησε ο Ανιέλι και συνέχισε: «Το θέμα για μας και για τις περισσότερες από τις ομάδες που έχουν παίκτες σε άλλους ηπείρους είναι ιδιαίτερα το φθινόπωρο που πρέπει να "πετάξουν" τρεις ή τέσσερις φορές στη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη και αλλού».

Η ECA έχει στο παρελθόν πείσει τη FIFA να μειώσει τον αριθμό των αγώνων που δίνουν οι εθνικές ομάδες, όπως την ημερομηνία για τα φιλικά του Αυγούστου. Ο Ανιέλι δήλωσε πως εκτιμά το γεγονός ότι οι διεθνείς αγώνες αποτελούν σημαντικό μέρος των εσόδων για πολλές μικρότερες εθνικές ομοσπονδίες. «Πρέπει να συζητήσουμε λογικά με την UEFA, τη FIFA και τις λίγκες και να βρούμε λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων μας» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα