Στα σκαριά η "κίνηση Καρογιάν" - Δεν ανησυχεί ο Νικόλας

Στα σκαριά η "κίνηση Καρογιάν", ο οποίος συνεχίζει τις ζυμώσεις και τις συναντήσεις με ομάδες πολιτών αλλά και πολιτικών προσώπων. Δεν ανησυχούν στο επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου από την εξέλιξη αυτή.

Στόχος σε πρώτο στάδιο, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, είναι η διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων-εισηγήσεων, οι οποίες να σκιαγραφούν αλλά και να βασίζονται στο όραμα για το μέλλον. Επιδίωξη, οι προτάσεις-εισηγήσεις να συζητηθούν με τους υποψηφίους προέδρους σε μια προσπάθεια να εμβολιάσουν το πρόγραμμα διακυβέρνησης τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κίνηση, είτε αυτή θα ονομαστεί "Πρωτοβουλία"

είτε "ομάδα" είτε "κίνηση", δεν θα έχει ως πρωταρχικό μέλημα το να ταχθεί υπέρ ενός εκ των υποψηφίων προέδρων, παρά τα όσα ακούγονται για υποτιθέμενη πρόθεση στήριξης στο Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση, δεν φαίνεται να είναι στις προθέσεις και επιδιώξεις Καρογιάν το να εναντιωθεί στους ψηφοφόρους του κέντρου. Μια ενδεχόμενη ξεκάθαρη στήριξη σε οποιονδήποτε από τους υποψήφιους προέδρους, εμπερικλείει τον κίνδυνο να πυροδοτηθεί μια τέτοια αντίδραση.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια προσπάθεια να ακουστεί η φωνή πολιτών αλλά και πολιτικών που διαχρονικά ανήκουν στο χώρο του κέντρου, με μετριοπάθεια, μακριά από ακρότητες και αντιπαλότητες με τον οποιοδήποτε.

Οι όποιες ζυμώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο και ενδεχομένως στις αρχές Οκτωβρίου να υπάρχουν νεότερα, σε σχέση με τη μορφή και τα άτομα που θα επιλέξουν να συμμετέχουν ενεργά και δημοσίως στην κίνηση αυτή. Υπάρχουν ωστόσο άτομα, όπως μαθαίνει το Sigmalive, που λόγο της θέσης και του αξιώματος που κατέχουν, ενδεχομένως να επιλέξουν να στηρίξουν σιωπηλά και χωρίς να φαίνονται, την κίνηση αυτή.

Στο "άρμα" της κίνησης Καρογιάν, αναμένεται να "ανέβουν", πρώην στελέχη του ΔΗΚΟ, πολιτικά ενεργά στελέχη-μέλη και μη, τα οποία διαχρονικά ανήκαν στο χώρο του κέντρου, νέοι άνθρωποι οι οποίοι είναι σε επαφή με το χώρο του κέντρου και όχι μόνο.

Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια κίνηση δεν αποτελεί μια εξέλιξη που θα πρέπει να χαροποιεί το επιτελείο Παπαδόπουλου, καθώς είναι ξεκάθαρη η διαφωνία, έστω κι αν αυτή θα εκφραστεί ενδεχομένως σε ήπιους τόνους, με τις πολιτικές και τις θέσεις που εκφράζει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Δεν ανησυχούν στο "στρατόπεδο Νικόλα"

Ηρεμία και απόλυτη ψυχραιμία επικρατεί στο επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου γύρω από το ενδεχόμενο δημιουργίας κινήσης, από πλευράς Μάριου Καρογιάν.

Πηγές με τις οποίες το Sigmalive επικοινώνησε, αναφέρουν ότι κύριο μέλημα και εγνοια του Νικόλα Παπαδόπουλου είναι να διαμορφώσει τις προτάσεις και τις θέσεις που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των κυπρίων πολιτών και της κυπριακής κοινωνίας και όχι να αναλώνεται σε τέτοια ζητήματα.

Οι ίδιες πηγές, επεσήμαναν ότι είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να λειτουργεί με όποιο τρόπο κρίνει ορθό, η επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόμματος όμως, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή.

Επισημαίνουν μάλιστα, ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος βρίσκεται εδώ και αρκετό διάστημα σε ζυμώσεις και συζητήσεις για διαμόρφωση των θέσεων και των προτάσεών του για το πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα καταθέσει ενώπιον των πολιτών, περί τα τέλη Οκτωμβρίου-αρχές Νοεμβρίου.

"Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά, ποια υποψηφιότητα μπορεί να επιφέρει μια πραγματική αλλαγή τόσο στο Κυπριακό όσο και στους υπόλοιπους τομείς της Κυπριακής πραγματικότητας", επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα