Ο Άκης Χατζηχαμπής νομικός σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής

Τη συνεργασία του με τον πρώην Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου Άκη Χατζηχαμπή για θέματα νομικών συμβουλών ανακοίνωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Η μορφή της συνεργασίας θα είναι καθαρά συμβουλευτική και τόνισε ότι γίνεται ένα νέο ξεκίνημα με τη θεσμοθέτηση αυτού του ρόλου. Η μορφή που θα πάρει αυτή η συνεργασία είναι καθαρά συμβουλευτική επισήμανε ο πρόεδρος της βουλή.

Όπως είπε ο Πρόεδρος

της Βουλής, από παλαιότερα ξεκίνησαν σκέψεις ότι η Βουλή έπρεπε να συνεργαστεί με ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους που να δίνει τις νομικές συμβουλές που χρειάζεται το νομοθετικό σώμα, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος, ισοζυγίζοντας όλες τις απόψεις, κατέληξε σε τρία σημεία:

1.Τη δημιουργία εσωτερικά της Νομικής Υπηρεσίας της Βουλής.

2.Την αγορά υπηρεσιών όπου χρειαστεί για ειδικά θέματα.

3. Τη συνεργασία με ένα πρόσωπο που να επενεργούν άτυπα ως συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής για τα θέματα της δικαιοσύνης γενικότερα.

Τέλος, ανέφερε ότι η εν λόγω συνεργασία θα συμβάλει και στον γενικότερο προβληματισμό σε μια ανοικτή συζήτηση με την κοινωνία, αλλά και με θεσμούς του δικαιικού συστήματος, ώστε να εκσυγχρονιστεί, να αναβαθμιστεί και να τεθούν επί τάπητος ζητήματα στα οποία πάσχει και χρήζει βελτίωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα