Ορίστηκε αξιωματικός για να μελετήσει την υπόθεση του ΣΑΛ

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΣΙΓΜΑ, έδωσε οδηγίες σε αξιωματικό του Σώματος, εξειδικευμένο στο οικονομικό έγκλημα, να μελετήσει, μαζί με την υφιστάμενη ανακριτική ομάδα, ενδελεχώς και εξολοκλήρου, το ογκώδες μαρτυρικό υλικό, που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, για το σκάνδαλο στο Αποχετευτικό Λευκωσίας.

Σκοπός της μελέτης, είναι να εντοπισθούν ενδεχόμενα κενά στο ανακριτικό έργο, προκειμένου να αποφασιστούν οι

περαιτέρω χειρισμοί.

Αναμένεται, όπως πληροφορούμαστε, να αρχίσει σύντομα ένας νέος γύρος καταθέσεων από εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Επιπρόσθετα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας θα ενισχύσει την τριμελή ανακριτική ομάδα με επιπρόσθετα μέλη, στις επόμενες μέρες. Στόχος, όπως μας λέχθηκε, να φθάσουν οι έρευνες μέχρι τέλους.

Την ίδια ώρα, οι τρεις άμεσα εμπλεκόμενοι με τα συμβόλαια του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας, αρνούνται κάθε ανάμιξη σε αδικήματα διαφθοράς και χρηματισμού.

Σε δηλώσεις στην εφημερίδα «Πολίτης», δίνουν τις δικές τους εξηγήσεις για τις ύποπτες συναλλαγές που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς τους.

Ο Κωνσταντίνος Βότσης, Αντιπρόσωπος εργολάβος του σταθμού επεξεργασίας λυμάτων στην Ανθούπολη, απορρίπτει οποιαδήποτε σύνδεση των 17 χιλιάδων ευρώ με φαινόμενα διαφθοράς, αναφέροντας ότι έδωσε τα συγκεκριμένα χρήματα, όπως και άλλα ποσά, για φιλανθρωπία, συνδρομή σε σωματεία και κόμματα.

Από την άλλη πλευρά, ο Χαράλαμπος Παλαντζής, πρώην διευθυντής των αποχετευτικών εργασιών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας, δήλωσε πως δεν έχει χρηματιστεί, θέτοντας τον εαυτό του, εφόσον κληθεί, στη διάθεση των Αρχών.

Όσον αφορά στο Θάσο Νεοκλέους, τέως Διευθυντή Τεχνικού Ελέγχου Ελεγκτικής Υπηρεσίας, δεν εντοπίστηκαν οποιεσδήποτε πληρωμές. Το μόνο εύρημα, μέχρι στιγμή, είναι ποσό 55 χιλιάδων λιρών, σε επενδυτικό σχήμα της Τράπεζας Κύπρου στα Channel Islands. Σύμφωνα με τον κ. Νεοκλέους ήταν κληρονομιά από τον πατέρα του.

Τέλος, ο Αντώνης Κουταλιανός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΛ, ανέφερε πως όλες οι επιταγές που του έδωσε στο όνομά του ο Κωνσταντίνος Βότσης ήταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα