Υπ. Δικαιοσύνης Τουρκίας: Άδικη και λανθασμένη η απόφαση της Ελλάδας για τους «8»

Συνέχεια στις απειλές και τις προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας δίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Μπεκίρ Μποζντάγ, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

Συγκεκριμένα, ο Μποζντάγ, με σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, τόνισε ότι η απόφαση της Ελλάδας δημιουργεί ζημιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων Αθήνας

– Άγκυρας.

Παράλληλα, ο τούρκος υπουργός χαρακτηρίζει την απόφαση άδικη και λανθασμένη και ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να παραιτηθεί αυτής και να εκδώσει τους στρατιωτικούς.

«Αυτή η άδικη και λανθασμένη απόφαση των ελληνικών δικαστικών αρχών δεν μπορεί να εξηγήσει κανένα νομικό έρεισμα.

Η απόφαση της Ελλάδας προκάλεσε μεγάλη ζημιά στις σχέσεις με την Τουρκία και η αποκατάσταση των διμερών σχέσεων θα είναι δύσκολη και θα πάρει πολύ χρόνο.

Καλώ για άλλη μία φορά την Ελλάδα να εγκαταλείψει την απόφαση αυτή, να την ανατρέψει και να επιστρέψει τους στρατιώτες στην Τουρκία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μποζντάγ.

1)Türkiye’nin darbeci 8 askeri iade talebini Yunanistan’ın reddi,haksız ve siyasi bir karardır.Kararı yargının vermesi,gerçeği değiştirmez

— Bekir Bozdağ (@bybekirbozdag) 27 Ιανουαρίου 2017

2)Yunanistan adli mercilerinin verdiği bu haksız ve yanlış karar, hiçbir hukuki gerekçe ile izah edilemez/düzeltilemez.

— Bekir Bozdağ (@bybekirbozdag) 27 Ιανουαρίου 2017

3)Yunanistan’ın bu kararı, Türkiye-Yunanistan ilişkilerine tamiri oldukça güç ve çok uzun zaman alacak büyük bir zarar vermiştir.

— Bekir Bozdağ (@bybekirbozdag) 27 Ιανουαρίου 2017

4)Yunanistan’ı bu kararından vazgeçmeye ve darbeci askerleri Türkiye’ye iade etmeye bir kez daha davet ediyorum.

— Bekir Bozdağ (@bybekirbozdag) 27 Ιανουαρίου 2017

5)Teröristleri,katilleri,darbecileri,hainleri/suçluları himaye etmeyi,başbakan dahil kimse,hukuk devleti/yargı bağımsızlığıyla izah edemez.

— Bekir Bozdağ (@bybekirbozdag) 27 Ιανουαρίου 2017

6)Çünkü gerçek bir hukuk devletinde gerçekte bağımsız yargı;teröristleri,katilleri,darbecileri,hainleri ve suçluları himaye etmez.

— Bekir Bozdağ (@bybekirbozdag) 27 Ιανουαρίου 2017

7)Aksine bunları adil yargılar ve bunlara hakettikleri cezayı verir veya bunların yargılanmalarının ve cezalandırılmalarının yolunu açar

— Bekir Bozdağ (@bybekirbozdag) 27 Ιανουαρίου 2017

Τσαβούσογλου: Ακυρώνουμε τη συμφωνία με την Ελλάδα στο ζήτημα επανεισδοχής

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο TRT Haber, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανήρτησε σε λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί ότι «η Άγκυρα προσανατολίζεται στο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ακόμα και ακύρωση της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα, στο ζήτημα επανεισδοχής».

Ο τούρκος ΥΠΕΞ φέρεται να απάντησε με τον τρόπο αυτό, σε ερώτηση δημοσιογράφων, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση μη έκδοσης των οκτώ τούρκων στρατιωτικών.

Νωρίτερα σημειώνεται ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας υπέβαλλε νέο αίτημα προς τη χώρα μας για έκδοση των οκτώ.

Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου, τόνισε ότι «εντός της Ελλάδας αποκλειστικός αρμόδιος για τις συναφείς κρίσεις είναι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, της οποίας οι αποφάσεις είναι αυτονόητα δεσμευτικές».

Τέλος, η ΓΑΔΑ ενημέρωσε ότι οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί δεν θα αφεθούν ελεύθεροι, λόγω του εκκρεμούς αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλλει, αλλά και για λόγους απειλής της δημόσιας τάξης και της εθνικής ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα