Ο αγροτουρισμός της Κύπρου σκοπεύει φέτος να αναβαθμιστεί

Μεγάλος αριθμός «ιδιοκτητών και διαχειριστών αδειούχων αγροτουριστικών καταλυμάτων από όλες τις επαρχίες της Κύπρου», συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας στη Σκαρίνου.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «στο 1ο Μέρος της Συνέλευσης εγκρίθηκαν οι ελεγμένοι λογαριασμοί της Εταιρείας για το έτος 2015 όπως ετοιμάστηκαν από τον ελεγκτικό οίκο Yiannas &Fessas Auditwise Ltd. Ακολούθησε η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας τα μέλη του οποίου προέρχονται από τα χωριά

Βάβλα, Κάθηκας, Χοιροκοιτία , Νικόκλεια, Κακοπετριά, Επισκοπή, Μαρώνι και Λόφου».

Στη συνέχεια «η Πρόεδρος της Εταιρείας Αννίτα Δημητριάδου έκανε απολογισμό του έργου της Εταιρείας για το 2016 με ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις προώθησης και προβολής, ενώ αναφέρθηκε στο στόχο για διεύρυνση και ενδυνάμωση της Εταιρείας με την ένταξη και άλλων μελών που θα συμβάλουν στην δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας του επισκέπτη στην ύπαιθρο».

Η κ. Δημητριάδου ανέφερε ακόμα ότι «σε συνεργασία με τον ΚΟΤ, το ΑΞΙΚ και τον Σύνδεσμο Ειδικών Ενδιαφερόντων και Πολιτιστικού Τουρισμού, προγραμματίζεται η διοργάνωση περιφερειακών εργαστηρίων επιμόρφωσης, που θα αποτελέσουν συνέχεια του εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε το 2016 για την εκπαίδευση».

Η Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού, συνέχισε η Πρόεδρος της «αναμένεται να υλοποιήσει το 2017 σχέδιο δράσης βασισμένο στην προβολή, εκπαίδευση, αναβάθμιση και ανάπτυξη του αγροτουρισμού. Ανέφερε ακόμα ότι οι συνέργειες μεταξύ των ιδιοκτητών των καταλυμάτων, των εστιατορίων, των οινοποιείων, του αγροτικού κόσμου και των τοπικών αρχών είναι πολύ σημαντικές για την προσφορά μιας ολοκληρωμένης τουριστικής εμπειρίας στον επισκέπτη».

Η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας ολοκληρώθηκε «με παρουσίαση από την Εταιρεία BeluggaWeb Ltd με θέμα «Κατανόηση του διαδικτυακού πελάτη για αύξηση των κρατήσεων σας». Το 2ο μέρος της Συνέλευσης παρακολούθησαν εκπρόσωποι από το ΚΕΒΕ, τον Σύνδεσμο Ειδικών Ενδιαφερόντων και Πολιτιστικού Τουρισμού, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας - Αμμοχώστου, τη CYMEPA, τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και Κοινοτάρχες και μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων Σκαρίνου, Αγίας Άννας, Τόχνης, Ζυγίου, Χοιροκοιτίας, Οδού, Ψεματισμένου, και Φοινιού».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου η Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού «αριθμεί σήμερα 86 μέλη που εκπροσωπούν 88 παραδοσιακές μονάδες τύπου διαμερισμάτων, κατοικιών και μικρών ξενοδοχείων στην ύπαιθρο και αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού στηρίζει ανελλιπώς τις δράσεις της Εταιρείας τα τελευταία 21 χρόνια».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα