Ολοκληρώνεται η ανακαινισμένη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεμεσού

Διαβεβαιώσεις πως, πέραν από μια τρίμηνη καθυστέρηση, η ανακαινισμένη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Λεμεσού, που θα μετονομαστεί σε "Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη", θα παραδοθεί πριν το τέλος του 2017, έλαβε σήμερα ο Δήμαρχος Λεμεσού, ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου και τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, επιθεώρησαν τις εργασίες ανακαίνισης του ιστορικού κτιρίου Πηλαβάκη.

Οι εργασίες ανακαίνισης, που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το ΤΕΠΑΚ κατόπιν συμφωνίας

με το Δήμο Λεμεσού, είχαν σταματήσει το 2012 λόγω αδυναμίας του τότε εργολάβου, ενώ στην πορεία προέκυψαν διάφορα άλλα προβλήματα, τα οποία καθυστερούσαν την ολοκλήρωση του έργου.

Σήμερα, ωστόσο, ο νέος εργολάβος διαβεβαίωσε πως, παρά το ότι το χρονοδιάγραμμα Σεπτεμβρίου 2017 δεν είναι εφικτό, η πλήρως ανακαινισμένη "Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη" θα παραδοθεί πριν το τέλος του χρόνου.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, είπε πως οι αρχές του Πανεπιστημίου ζήτησαν όπως ο Δήμος εμπλακεί ενεργότερα στις διαδικασίες και διαβεβαίωσε πως αυτό θα γίνει, ώστε το έργο να παραδοθεί εντός των νέων χρονοδιαγραμμάτων.

"Έξι χρόνια καθυστέρηση στο να λειτουργήσει αυτή η βιβλιοθήκη είναι πολύ περισσότερο από ότι μπορεί να ανεχθεί ο Δήμος", είπε, υπενθυμίζοντας ότι 80 περίπου χιλιάδες τόμοι βιβλίων, ανεκτίμητης αξίας συλλογών και παλαίτυπων, αναμένουν να στεγαστούν.

Ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης, συνέχισε, ο δημότης της Λεμεσού δεν έχει την ευκαιρία να ωφεληθεί από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, υποδεικνύοντας παράλληλα πως, μερικές χιλιάδες βιβλία θα πρέπει να στεγαστούν σε νέο χώρο που ο Δήμος καταβάλλει προσπάθειες να δημιουργήσει.

"Ο Δήμος έχει αγοράσει γειτονικές αποθήκες, ωστόσο δεν μπορούμε ακόμη να τις αξιοποιήσουμε λόγω κάποιων νομικών κωλυμάτων, που προσπαθούμε να τα υπερβούμε", συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Στάθης Παπαδάκης, είπε πως το Πανεπιστήμιο διαθέτει μια ομάδα τεχνικών που έχουν λάβει οδηγίες να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στον εργολάβο για να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση.

Ο δε Πρύτανης, Ανδρέας Αναγιωτός, ανέφερε πως έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες για να ολοκληρωθεί το έργο, μέρος του οποίου θα χρησιμοποιείται για τους ίδιους τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ.

"Πρόκειται για ένα από τα τρία στρατηγικά μας έργα που αρχίσαμε το 2016, μαζί με την Κλινική Αποκατάστασης και το κτίριο Τσεριώτη, ενώ σύντομα θα αρχίσουμε και άλλα έργα", κατέληξε ο κ.Αναγιωτός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα