Στρατηγική συνεργασία Ε.Ντυνάν Hospital - Ευρ. Πανεπιστήμιο

Με το πρόγραμμα πρακτικής εμπειρίας (Internship) στην εκπαίδευση φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εγκαινιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα η συνεργασία του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center με τον Κυπριακό πανεπιστημιακό Οργανισμό.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανήκει στον Διεθνή Οργανισμό Laureate International Universities, ένα παγκόσμιο Πανεπιστημιακό οργανισμό, με έδρα τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ,

ο οποίος αποτελείται από πέραν των 70 Πανεπιστήμιων σε 25 χώρες σε Βόρεια και Νότια Αμερική, Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή. Είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο που αξιολογήθηκε από τo QS TOP UNIVERSITIES (QS StarsTM), μια διάκριση που το εντάσσει στα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Πρόκειται για στρατηγική συνεργασία, η οποία οδηγεί σε άμεση διασύνδεση του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα διεθνούς εμβέλειας. Η επιλογή του ΕΝHC από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την συμπλήρωση της πρακτικής εμπειρίας στην εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του, επικυρώνει το υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών, υποδομών και, πρωτίστως, του Ιατρικού Δυναμικού του ENHC, ενώ αποτελεί και αφετηρία για ευρύτερες συνεργασίες σε ένα Ακαδημαϊκό πλαίσιο.

Το γενικό συντονισμό των προγραμμάτων πρακτικής εμπειρίας (Internships) έχει ο καθηγητής Νευροχειρουργικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Texas A&M, διευθυντής του Β΄ Νευροχειρουργικού Τμήματος του ENHC, κ. Βασίλειος Ζέρρης. Ο πρώτος εκπαιδευτικός κύκλος σε νοσοκομειακό περιβάλλον ολοκληρώθηκε με την εκπαίδευση δέκα φοιτητών της

Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε θέματα καρδιολογίας και γαστρεντερολογίας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισαν ο διευθυντής του Β΄ Καρδιολογικού Τμήματος ENHC, επίκουρος καθηγητής κ. Ηλίας Τσούγκος και ο διευθυντής του Α΄ Γαστρεντερολογικού Τμήματος, καθηγητής κ. Θεόδωρος Ροκκάς, αντίστοιχα, ενώ στους επόμενους κύκλους μαθημάτων προβλέπεται να συμμετάσχουν και άλλες ειδικότητες.

Επισημαίνεται ότι η συμφωνία συνεργασίας του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ήταν η κατάληξη ενδελεχούς ελέγχου του ΕNHC σε όλα τα επίπεδα από την Ιατρική Σχολή του Κυπριακού πανεπιστημίου. Παράλληλα, η συνεργασία παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου να αποκτήσουν μία επιπλέον πρακτική εμπειρία πέρα από την υποχρεωτική κλινική εκπαίδευσή τους, στη βάση των αυστηρότερων κριτηρίων που συνοδεύουν το πρόγραμμα σπουδών τους.

«Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο και επενδύει σε συνεργασίες με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με την βεβαιότητα ότι αναβαθμίζουν το γενικότερο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης, αλλά και το επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης της νέας γενιάς ιατρών που προετοιμάζεται να βρει την δική της ξεχωριστή θέση. Με αυτές τις προσδοκίες, καλωσορίζουμε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τους φοιτητές του…», τονίζει ο Πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center κ. Χρήστος Σορώτος.

Με τη σειρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ Χριστόφορος Χατζηκυπριανού δήλωσε: «Η στρατηγική αυτή συνεργασία δύο ιδρυμάτων τα οποία είναι προσηλωμένα στην Αριστεία και στην Ποιότητα υπογραμμίζει τόσο την κοινή τους φιλοσοφία όσο και την θέληση τους να ανταποκριθούν με ουσιαστικό τρόπο στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.» Ο Δρ Χατζηκυπριανού ανέφερε ότι η ευκαιρία που προσφέρεται για τους φοιτητές της ιατρικής είναι ιδιαίτερα σημαντική και εξέφρασε την βαθειά του ικανοποίηση για το γεγονός ότι «μαζί το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κτίζουν τα θεμέλια για το μέλλον της Ιατρικής εκπαίδευσης και της κοινωνικής φροντίδας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα