Ντάρμπισαϊαρ και Βάτερμαν στο ρεκόρ εκτελέσεων πέναλτι!(vid)

Στην ιστορία οι Βάτερμαν και Ντάρμπισαϊαρ, οι οποίοι πριν 10 χρόνια ήταν παρόντες σε μια ιστορική βραδιά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθημα Ελπίδων (U21). Συνολικά 32 εκτελέσεις πέναλτι, με τον Βάτερμαν να βγαίνει νικητής κόντρα στον Άγγλο επιθετικό.

Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια, καταγράφηκε η πιο μακρά διαδικασία πέναλτι στις διοργανώσεις της UEFA. Οπως και σήμερα, έτσι και την 20η Ιουνίου του 2007 βρισκόταν σε εξέλιξη

το Ευρωπαϊκό Πρωτάθημα Ελπίδων (U21), που είχε ήδη φτάσει στην ημιτελική φάση. Η διοργανώτρια και κάτοχος του τίτλου, Ολλανδία, αντιμετώπιζε στο Χέρενφεεν την Αγγλία, η οποία ήταν «αγκαλιά» με την πρόκριση, έχοντας προβάδισμα 1-0 από το πρώτο ημίχρονο. Όμως, στο 89΄, ο Μασέο Ρίχτερς σκόραρε, στέλνοντας το ματς στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι.

Συνολικά εκτελέστηκαν 32 σουτ από την άσπρη βούλα! Τα επτά δεν βρήκαν στόχο και νικητές αναδείχθηκαν οι «Οράνιε» με 13-12! Συνολικά 20 παίκτες ενεπλάκησαν στη διαδικασία, δώδεκα εκ των οποίων έστησαν την μπάλα δύο φορές. Ο Άγγλος Ονουόχα τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να εκτελέσει, γι΄ αυτό οι Ολλανδοί απέσυραν τον σκόρερ τους, Ντονκ, από τη διαδικασία.

Οι Ασλεϊ Γιανγκ, Τζέιμς Μίλνερ, Μαρκ Νομπλ, Ματ Ντάρμπισαϊρ, Γκάρι Κέιχιλ, Αντον Φέρντιναντ και ο τερματοφύλακας Σκοτ Κάρσον (ευστόχησε στο πέναλτι!) ήταν τα πιο γνωστά στελέχη εκείνης της εξαιρετικής φουρνιάς των «Τριών Λιονταριών» με προπονητή τον Στούαρτ Πιρς. Αντίθετα, από εκείνη την ομάδα της Ολλανδίας, την πιο αξιόλογη καριέρα απ΄ όλους έκανε ο Ράιαν Μπάμπελ, ενώ συμπαίκτης του ήταν και ο Χεντβίχες Μαντούρο, που το 2016 αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ.

Ο Ντάρμπισαϊρ και ο Φέρντιναντ έχασαν τα δύο τελευταία πέναλτι που εκτέλεσε η Αγγλία κι ενώ το σκορ ήταν στο 12-12. Στην πρώτη περίπτωση, ο Κάρσον απέκρουσε το σουτ του Ντάνιελ ντε Ρίντερ και κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στην εκτέλεση του Τζιάνι Τσουϊφερλοον. Ετσι, η Ολλανδία πέρασε στον τελικό, όπου τρεις ημέρες αργότερα (23/6/2007) νίκησε τη Σερβία (4-1) και διατήρησε τον τίτλο της.

Δείτε εδω το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα