Νικηφόρο φιλικό συμπερασμάτων

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Η ομάδα του Πάους επικράτησε 2-0 της πολωνικής Ζάβιστσα

Νικηφόρο ήταν και το δεύτερο φιλικό της Ανόρθωσης επί πολωνικού εδάφους. Η ομάδα της Αμμοχώστου επικράτησε 2-0 της πολωνικής Ζάβιστσα (υποβιβάστηκε φέτος στη Β’ κατηγορία), με τον Αντρέ Πάους να προβαίνει σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Ο Τόνι Κάλβο, στην πρώτη φετινή συμμετοχή του σε φιλικό (προερχόταν από

τραυματισμό κατά την προετοιμασία της ομάδας στις Πλάτρες), σκόραρε στο 10° λεπτό και ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου, που μπήκε ως αλλαγή στην επανάληψη, διπλασίασε τα τέρματα της «κυρίας» στο β’ ημίχρονο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το παιχνίδι κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα από πλευράς ρυθμού, με την Ανόρθωση να κρατά περισσότερο την μπάλα και να ελέγχει τον χώρο του κέντρου. Στον αντίποδα, η Ζαβίστσα προσπαθούσε να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων.

Η ενδεκάδα της Ανόρθωσης: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Οικονόμου, Σβέσλεν, Τζανακάκης, Βίκτορ, Μαραγκός, Ανδρέου, Κυριάκου, Κάλβο, Ντλόβου.
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Οικονόμου, Σβέσλεν, Τζανακάκης, Αβραάμ, Ανδρέου, Μαραγκός, Μαϊσουράτζε, Κυριάκου, Μακρής.
Σταδιακά, πέρασαν στο παιχνίδι οι Κωνσταντίνου και Νούχου, αντί των Μούρα και Κυριάκου, ο Αμπουρτζάνια αντί του Μαραγκού και ο Χατζηπασχάλης πήρε τη θέση του Ανδρέου.

Αναμονή για Αλβαρίνιο
Ολιγοήμερη παράταση πήραν οι διαπραγματεύσεις της Ανόρθωσης με την Ζάβιστσα για τον Αλβαρίνιο (οι Πολωνοί προτίμησαν να μην αγωνιστεί στο χθεσινό φιλικό). Η διοίκηση της «κυρίας» προσπαθεί να μειώσει τις απαιτήσεις των Πολωνών, που ανέρχονται περίπου στις 100 χιλιάδες ευρώ για την παραχώρηση του Πορτογάλου αριστερού εξτρέμ, ενώ η ίδια δεν φέρεται διατεθειμένη να καταβάλει ούτε τα μισά εξ αυτών. Οι επαφές των δύο πλευρών είναι συνεχείς και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται κατάληξη.

Την ίδια ώρα, σε προχωρημένο στάδιο φαίνεται να βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό Πειραιώς για τον δανεισμό του Νίκολα Μαρτίνες. Η διοίκηση του αμμοχωστιανού συλλόγου εκτιμά πως μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα υπάρξει κατάληξη στις επαφές με τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι εξετάζουν προτάσεις και από άλλες ομάδες για την παραχώρηση του 28χρονου Αργεντινού επιτελικού μέσου.

Υποβλήθηκε σε επέμβαση ο Λαΐφης
Δεν απέφυγε, τελικά, το νυστέρι ο Κωνσταντίνος Λαΐφης. Ο μέσος της Ανόρθωσης υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς χθες το μεσημέρι, αντί για σήμερα που ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Η επέμβαση έγινε σε εξειδικευμένη κλινική στο Μόναχο από τη Γερμανίδα γιατρό Ούρλικε Μούσαβεκ. Ο Λαΐφης θα επιστρέψει σήμερα στην Κύπρο, για να συνεχίσει την αποθεραπεία του. Υπολογίζεται πως θα μείνει εκτός του κανονικού προγράμματος για περίπου τρεις βδομάδες και θα χάσει, τουλάχιστον, τις πρώτες δύο αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος, που είναι ορισμένες για τα Σαββατοκύριακα 22-23 και 29-30 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα