AΠΟΕΛ: Η πρόκριση φέρνει μετεγγραφή

Η ενίσχυση του γαλαζοκίτρινου ρόστερ θα έχει συνέχεια ΑΠΟΕΛ Φρίξος Κυριάκου Η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ σε βάρος της Μίντιλαντ εξασφάλισε για ακόμα μια χρονιά ευρωπαϊκούς αγώνες μέχρι τον Δεκέμβριο. Τα οφέλη είναι πολλά, κυρίως στο οικονομικό, αλλά και στο πρεστίζ του συλλόγου, που χρόνο με το χρόνο γίνεται πιο σεβαστό, καθώς η ομάδα σταθεροποιείται στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Και μόνο που ο ΑΠΟΕΛ θα συμμετάσχει

σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης για 5η φορά τα τελευταία επτά χρόνια, λέει πάρα πολλά για τη ραγδαία εξέλιξη του συλλόγου της Λευκωσίας. Για το οικονομικό, τα έσοδα θα είναι πολλά φέτος και όπως ξεκαθάρισε ο Πρόδρομος Πετρίδης μέσω του «Ράδιο Πρώτο», «με αυτή την πρόκριση θα κυλήσει ομαλά το οικονομικό κομμάτι για την ομάδα», τονίζοντας όμως πως στόχος της διοίκησης είναι να μην εξαρτάται μόνο από τα έσοδα της UEFA. Για την ώρα η διοίκηση της εταιρείας «κλείδωσε» τουλάχιστον 7 εκατομμύρια ευρώ με την προχθεσινή πρόκριση, που θα φέρει τουλάχιστον άλλη μια μετεγγραφή. Αρχικά διέρρευσε πως οι πρωταθλητές κινούνται για την απόκτηση αριστερού μπακ και συγκεκριμένα του 23χρονου Ισπανού Γιον Μπόρδε Αουρτενέτσε. Ωστόσο, φαίνεται πως ο Πασιένσια έκανε δεύτερες σκέψεις για το αν χρειάζεται ποδοσφαιριστή για το αριστερό άκρο και δεν θα προχωρήσει η υπόθεση. Ο Πορτογάλος τεχνικός σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση διεμήνυσε πως θέλει σε άλλη θέση ενίσχυση. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να προκύψουν περισσότερες εξελίξεις σε θέματα μετεγγραφών. Υπόκλιση στον κόσμο Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ήταν συγκλονιστικός το βράδυ της Τρίτης. Κατάφερε να μεταδώσει το πάθος του στους ποδοσφαιριστές και ήταν πραγματικά ένας επιπλέον παίκτης στον αγωνιστικό χώρο. Το είπαν άλλωστε και οι παίκτες αλλά και ο Πασιένσια μετά το τέλος του αγώνα. Χθες, η διοίκηση της εταιρείας ένιωσε την ανάγκη να υποκλιθεί στους φιλάθλους.

Δυνατό τεστ με Αστέρα

Την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα πράγματα και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που κρίνει σκόπιμο θα έχει ο Ντομίνγκος Πασιένσια στο αυριανό φιλικό με τον Αστέρας Τρίπολης. Πρόκειται για ένα δυνατό τεστ για τους «γαλαζοκίτρινους» καθώς η ομάδα της Τρίπολης τα τελευταία χρόνια έφτιαξε πολύ ποιοτική ομάδα, είχε επιτυχίες στην Ευρώπη, ενώ φέτος θα συμμετάσχει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Κυρίως ο Πορτογάλος τεχνικός θα δώσει χρόνο στους Πιατκόφσκι και Στίλιτς, με τον τελευταίο να ετοιμάζεται να μπει για τα καλά στην ομάδα, αφού η κόκκινη του Βινίσιους αφήνει κενό στον άξονα. Από τη στιγμή που ο Βραζιλιάνος θα απουσιάσει στα επόμενα δύο παιγνίδια, ο Βόσνιος αναμένεται ότι θα έχει σημαντικό ρόλο στα παιγνίδια των πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Και ο προπονητής του αναμένεται ότι θα του δώσει αρκετό χρόνο στο αυριανό φιλικό. Γενικότερα το φιλικό προσφέρεται για την τεχνική ηγεσία ώστε να προετοιμάσει την ομάδα για τα πιο δύσκολα παιγνίδια που θα ακολουθήσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παιχνίδια που ΑΠΟΕΛ θα κτυπήσει με όλες τις δυνάμεις του για να μπει στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Την Παρασκευή οι «γαλαζοκίτρινοι» θα γνωρίζουν τον αντίπαλό τους για τα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα