Νικ Νικολάου: "Τα σωματεία μας είχαν βελτίωση" (video)

Ο επικεφαλής των κριτηρίων της ΟΕΥΦΑ Νικ Νικολάου σε δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο μίλησε για τα κριτήρια Σεπτεμβρίου αλλά και για την βελτίωση των σωματείων μας στα οικονομικά τους.

Απόσπασμα από τις δηλώσεις του Νικ Νικολάου:

«Πέρασαν όλοι τις εξετάσεις όσον αφορά τα κριτήρια Σεπτεμβρίου, δεν παρουσίαζαν καθυστερημένες οφειλές, βλέπουμε μία βελτίωση στα οικονομικά των σωματείων κάποια σωματεία δυσκολεύτηκαν πολύ να περάσουν τον έλεγχο ενώ κάποιοι άλλοι τα πέρασαν με σχετική άνεση. Στο τέλος όμως κατάφεραν να ικανοποιήσουν τους κανονισμούς

των κριτηρίων. Για να εξαλείψουμε οποιαδήποτε υποψία θέλουμε να πούμε ότι δεν τα ελέγχουμε μόνοι μας, αλλά η ΟΥΕΦΑ είναι πάνω μας, υπάρχει διαφάνεια και από την ΚΟΠ και από την ΟΥΕΦΑ. Τα σωματεία της α’ κατηγορίας ικανοποίησαν τους κανονισμούς, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου ήταν όλα τακτοποιημένα».

«Έχουμε κάθε μήνα έλεγχο, αλλά ακολουθεί και ο μεγάλος έλεγχος Μαρτίου. Ο Μάρτιος είναι ο πιο δύσκολος μήνας, τα σωματεία έχουν μειώσει τους προϋπολογισμούς, έχουν συμβιβαστεί σε διαφορετικά ποσά, όμως υπάρχουν και σωματεία που είναι σε αρκετά δύσκολη κατάσταση».

«Το συνολικό χρέος θα μπορούμε να το πούμε τον Μάρτιο με μία πιο γενική κατάσταση. Η τελευταία φορά που έχει ελεγχθεί είναι από τον Μάρτιο του 2015 και ήταν γύρω στα 60-65 εκατομμύρια».

«Η δική μας αρμοδιότητα είναι να επιβλέπει και να παρακολουθεί. Η επιτροπή παρακολουθεί τις εξελίξεις κάθε εβδομάδα σε ότι αφορά τη διαιτησία. Φέτος υπάρχει νέα επιτροπή, νέα πρόσωπα η μεγάλη προσπάθεια μας είναι να βελτιωθεί η εικόνα στην διαιτησία. Υπάρχουν οι κανονισμοί στο χώρο της διαιτησίας όσον αφορά αξιολογήσεις και τιμωρίες, θα δώσουμε πίστωση χρόνου. Στο τέλος σίγουρα ο στόχος είναι ένας, η βελτίωση στο χώρο της διαιτησίας. Ένας στόχος που έθεσε ο πρόεδρος της επιτροπής είναι ότι πρέπει να υπάρξουν νέοι διαιτητές από τη Β’ κατηγορία. Αυτά είναι θέμα της επιτροπής διαιτησίας και του προέδρου της, έχει διαμορφωθεί η άποψη των ρεφ μας σε αυτό τον πρώτο γύρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα