ΓΓ ΑΚΕΛ: Το ΑΚΕΛ δεν θα συναινέσει σε μαζικό φακέλωμα

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συναινέσει σε μαζικό φακέλωμα παρά την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, δήλωσε τη Δευτέρα ο ΓΓ του κόμματος, Αντρος Κυπριανού, αναφερόμενος σε κριτική κατά του ΑΚΕΛ αναφορικά με τη στάση που τηρεί στο νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Ο κ. Κυπριανού αναφερόμενος σε συνεχές αναμάσημα από την εφημερίδα Πολίτης μιας συγκεκριμένης υπόθεσης, που καθοδηγείται από αντιακελισμό σε

μια προσπάθεια να επηρεάσει την κοινή γνώμη, ευελπιστώντας ότι με αυτό το τρόπο θα προκαλέσει ζημιά στο ΑΚΕΛ.

Στην υπόθεση Focus, είπε, το ΑΚΕΛ απαιτεί πλήρη διερεύνηση. Πρόσθεσε πως είναι απαράδεκτο για μια υπόθεση, για την οποία δηλώνουν ότι κατέχουν στοιχεία και δημοσιεύουν αναφορές να συντηρείται ανοικτή για δύο χρόνια χωρίς δημόσια να λεχθεί οτιδήποτε δημόσια και διερωτήθηκε ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η συντήρηση της υπόθεσης και ποιες με επιλεκτικές διαρροές από πλευράς νομικής υπηρεσίας και αστυνομίας, οι οποίες θυματοποιούν επαγγελματικά κάποια άτομα και το ίδιο το ΑΚΕΛ.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέροντας ότι η μνήμη του “Πολίτη” είναι επιλεκτική, υπενθύμισε τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας όταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήρθε στην Κύπρο, αναφέροντας πως με βάση τα όσα έγραψε τότε, ο Α. Βγενόπουλος διέθεσε στην κυπριακή κοινωνία 50 εκ, αλλά ουδέποτε διερωτήθηκαν πού πήγαν και σε ποιους δόθηκαν;

Υπενθύμισε επίσης ότι ο Πολίτης τότε παρουσίαζε το Ανδρέα Βγενόπουλο, ως τον άνθρωπο ο οποίος περίπου θα καθάρισε τον στάβλο του Αυγεία, που θα συγκρουόταν με το κατεστημένο και θα κατάγγελλε τη διαπλοκή και διαφθορά.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπενθύμισε πως “τότε συζητούσαμε για τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας και όταν το ΑΚΕΛ υποστήριζε ότι το τεράστιο πρόβλημα ήταν το τραπεζικό, ο Πολίτης κάλυπτε τις διοικήσεις των τραπεζών και συγκάλυπτε τις τεράστιες τους ευθύνες για το μεγάλο πρόβλημα στην κυπριακή οικονομία”.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για το απόρρητο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι ξέρει ότι υπάρχει παραβίαση σειράς νομοθεσιών που αφορούν την παρακολούθηση διαφόρων στοιχείων και γι' αυτό το ΑΚΕΛ προσπάθησε να περιβάλει ασφαλιστικές δικλείδες για να διασφαλίσει ότι δεν θα παρακολουθούνται ανυποψίαστοι πολίτες, αλλά να παρακολουθούνται μόνο αυτοί που συνιστούν κίνδυνο για την κοινωνία.

Ο κ. Κυπριανού παρά την ασκούμενη, όπως είπε, τρομοκρατία και τις προσπάθειες εκβιασμού, ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τη θέση αρχών.

Καταλήγοντας είπε πως εάν πραγματικά επιθυμούν να διωχθεί ο κ. Βγενόπουλος και να αξιοποιηθούν στοιχεία που πιθανόν να τον καταδικάζουν, το ΑΚΕΛ απευθύνει πρόσκληση ώστε να ψηφιστεί νομοθεσία με βάση την οποία να μπορούν να χρησιμοποιηθούν δεδομένα γραπτής επικοινωνίας (email) και μηνύματα στην υπόθεση καταστροφής της κυπριακής οικονομίας.

Αν η πρόθεση είναι να φακελωθεί ολόκληρη η κοινωνία, το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συναινέσει, είπε καταλήγοντας.

Προτάσεις για Ειδική και Εσπερινή Εκπαίδευση.

Τις προτάσεις για αναδόμηση και αναβάθμιση της Ειδικής και Ενιαίας Εκπαίδευσης και για αναδόμηση και αναβάθμιση των Εσπερινών Λυκείων και Εσπερινών Τεχνικών Σχολών παρέδωσε το ΑΚΕΛ στον Υπουργό Παιδείας, στις 13 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο ΓΓ του κόμματος Αντρος Κυπριανού προσθέτοντας ότι αναμένει πως το Υπουργείο Παιδείας θα αξιοποιήσει ουσιαστικά τις δύο προτάσεις του ΑΚΕΛ.

Ανέφερε ότι οι προτάσεις είναι αποτέλεσμα επιστημονικής και κοινωνικής ζύμωσης.

Διευκρίνισε ότι η Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειες τους.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι παρατηρείται σοβαρό κενό στον εντοπισμό της αναπηρίας των βρεφών, στις κρίσιμες ηλικίες για την ανάπτυξη τους, από τη γέννηση μέχρι τα τρία τους χρόνια, το οποίο πρέπει να καλυφθεί άμεσα με μια διυπουργική πρωτοβουλία των Υπουργείων Υγείας, Παιδείας και Εργασίας.

Περαιτέρω ο κ. Κυπριανού είπε πως οι Ειδικές μονάδες που λειτουργούν εντός του σχολείου δεν επιτυγχάνουν την ουσιαστική ένταξη των παιδιών με αναπηρίες και χρειάζονται αναμόρφωση στον τρόπο λειτουργίας και περαιτέρω κρατική στήριξη.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι η ολοκληρωμένη πρόταση του κόμματος του Ειδικά Σχολεία δέχονται μεγάλη πίεση, αφού σε αυτά φοιτούν παιδιά από 3-21, με πολύ μεγάλες διαφορές στους τύπους αναπηρίας και στις ανάγκες τους. Το όλο θέμα χρειάζεται να αντιμετωπιστεί με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Για το Εσπερινό Λύκειο και τις Εσπερινές Τεχνικές Σχολές, αφού ανέφερε ότι είναι τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας πρόσθεσε ότι αυτά λειτουργούν με τεράστια προβλήματα.

Παρέθεσε μεταξύ αυτών το πεπαλαιωμένο τρόπο λειτουργίας τους, πρόσθεσε πως ενώ σε αυτά φοιτούν ενήλικα άτομα, χρησιμοποιείται το αναλυτικό πρόγραμμα, το εκπαιδευτικό υλικό και μέσα που χρησιμοποιούνται για τη διδασκαλία των εφήβων, χωρίς επιστημονικότητα και χωρίς έμφαση στη μόρφωση ενηλίκων ατόμων.

Ο κ. Κυπριανού είπε ακόμα ότι ενώ στα Εσπερινά σχολεία φοιτούν άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, η Πολιτεία δεν τους παρέχει σχεδόν καμιά στήριξη και ενθάρρυνση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα