#BrusselsLockdown η απάντηση των Βέλγων στην τρομοκρατία

Χρήστες του Twitter στις Βρυξέλλες το κατακλύζουν με εικόνες γατών για να εμποδίσουν υπόπτους για τρομοκρατία που αναζητούν πληροφορίες σχετικά με επιδρομές της αστυνομίας.

Βέλγοι εισαγγελείς εξέφρασαν την ανησυχία ότι ορισμένοι χρήστες κοινωνικών μέσων δικτύωσης, θα έδιναν πληροφορίες για ευαίσθητες επιχειρήσεις οι οποίες θα απέτρεπαν τις συλλήψεις υπόπτων.

Λίγες

ώρες μετά την έκκληση της αστυνομίας να μην δίνονται πληροφορίες, το hashtag #BrusselsLockdown είχε πλημμυριστεί με εικόνες γατών - μερικές από τις οποίες συνοδεύονται με προκλητικές λεζάντες για να προειδοποιήσουν τους υπόπτους ότι δεν θα κερδίσουν.

Άλλες, ήταν πιο χιουμοριστικές, δείχνοντας αιλουροειδή που συμμετέχουν στην έρευνα "για να πιάσουν τους κακούς".

Ένας χρήστης δημοσίευσε μια εικόνα μιας γάτας που μεταμορφώνεται σε ένα σκυλί, οι οποία συνοδεύεται από τη λεζάντα: "Δεν μπορείτε να συνεχίσετε να κρύβεστε."

Η νέα τάση στο Twitter ήταν μια ευχάριστη στιγμή για τους Βέλγους, οι οποίοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν συνεχιζόμενες επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις του Παρισιού.

Σχολεία και Μετρό στις Βρυξέλλες θα παραμείνουν κλειστά λόγω υπάρξης φόβου για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η αντίδραση της χώρας στην "σιγή ασυρμάτου" έχει εμπνεύσει τους ιδιοκτήτες γατών σε όλο τον κόσμο, να ανεβάσουν φωτογραφίες των ζώων τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κατοίκους των Βρυξελλών.

世界ネコ歩き アメリカ編のにゃん #BrusselsLockdown pic.twitter.com/3UCgWgOagl

— nekozuki 脱原発に一票 (@t_nekozuki) November 23, 2015Σε μια συνέντευξη Τύπου, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Eric Van der Sypt ευχαρίστησε το κοινό για τη συμμόρφωση με το αίτημά τους για διακριτικότητα.

#BrusselsLockdown pic.twitter.com/4HRG5ZIsTy

— Bernard van der Esch (@adeptofvoltron) November 23, 2015

Belgians respond to Brussels terror alert by flooding Twitter with cat pics https://t.co/mJo3eloYUS #meow pic.twitter.com/vG8jfpdzIl

— mrgcohen (@mrgcohen) November 23, 2015
Keywords
Αναζητήσεις
adeptofvoltrona
Τυχαία Θέματα