Κοντονής: «Ο νόμος είναι αυστηρός και θα εφαρμοστεί»

Ο Σταύρος Κοντονής μίλησε για τα επεισόδια στο ντέρμπι τονίζοντας πως δύο φορές επί της υπουργίας του ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μία δεινή θέση εξαιτίας των οπαδών του και επιβεβαίωσε πως ο νόμος θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και με αυστηρότητα.ναλυτικά όσα είπε στον Alpha989:

​«Ελπίζουμε να βρούμε περισσότερους συμπαραστάτες στη μάχη για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο νόμος θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και με αυστηρότητα.

Δύο φορές

επί της υπουργίας μου, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μία δεινή θέση εξαιτίας των οπαδών του. Το «δεν πάει άλλο» σε ποιους απευθύνεται; «Δεν πάει άλλο με την βία»; Ορισμένοι νομίζουν ότι μεταφέροντας τις ευθύνες σε άλλους προσφέρουν υπηρεσίες στην ομάδα τους. Έχω γίνει αποδέκτης τηλεφωνημάτων επώνυμων οπαδών του Παναθηναϊκού που λένε να εφαρμοστεί ο νόμος».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ακύρωσαν την λειτουργία των τουρνικέ σε συγκεκριμένη θύρα και μπήκαν αυτοί στο γήπεδο που δημιούργησαν τα επεισόδια. Δεν μπορεί κάποιοι την κρίσιμη στιγμή να ακυρώνουν την λειτουργία τους. Εγώ θα περιμένω τις επίσημες εκθέσεις.

Για πρώτη φορά παραπέμπονται για κακούργημα 16 πολίτες. Συνελήφθησαν και δύο ανήλικοι και οι γονείς τους διώκονται ποινικά για παραμέληση ανηλίκων. Ακούω και τον ισχυρισμό ότι αυτά τα ίδια είχαν συμβεί και άλλες εποχές αλλού, αλλά τί θα κάνουμε; Θα αφήνουμε να συμβαίνουν συνεχώς και επί μονίμου βάσεως;

Αυτή την ώρα έχουν κληθεί σε απολογία για θέματα της εφαρμογής του νόμου δυο φορές ο ΠΑΟΚ, δύο φορές ο Ολυμπιακός, μία ο Παναιτωλικός, ο οποίος απηλλάγη γιατί η διοίκηση υπέδειξε τον δράστη. Ο νόμος είναι αυστηρός. Αυτό είχα τονίσει στους παλαίμαχους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, να προσέξουν τί θα κάνουν οι νέοι γιατί ο νόμος μπορεί να έχει επιπτώσεις στη ζωή τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα