Νέο Χ-αρακίρι στην «Αρένα»

Θύμα έκπληξης έπεσε πάλι η ΑΕΚ απέναντι στην ΑΕΖ με χαμένο πέναλτι στο φινάλε

ΑΕΚ 1
87΄ Ακοράν
ΑΕΖ 1
20΄ Σεμέδο

Έκπληξη μεγατόνων είχαμε στη Λάρνακα καθώς η ΑΕΚ «πλήρωσε» με απώλεια άλλων δυο βαθμών απέναντι σε ομάδα της ουράς. Χθες ήταν η ΑΕΖ, η οποία με ήρωα της βραδιάς τον τερματοφύλακα Λένο Σωφρονίου, ο οποίος γιόρτασε το γενέθλιά του με τον καλύτερο τρόπο καθότι απέκρουσε πέναλτι στο φινάλε και χάρισε στην ομάδα του ένα πολύτιμο βαθμό (1-1) στο

κεκλεισμένων των θυρών «ΑΕΚ Αρένα». Ο Κύπριος κίπερ είπε «όχι» στον Τρισκόφσκι που εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και αποδείχθηκε ο μοιραίος ης ομάδας του.

Η ΑΕΖ προηγήθηκε με τον Σεμέδο (20΄) και ισοφάρισε ο Ακοράν (87΄). Με αυτό το αποτέλεσμα που προκάλεσε την αντίδραση κι αποδοκιμασίες του κόσμου της ΑΕΚ, που εκδήλωσε τις διαμαρτυρίες του έξω από το γήπεδο, η ομάδα της Λάρνακας έμεινε 5 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Το παιχνίδι
Το σκηνικό του αγώνα ήταν αναμενόμενο λόγω και της διαφοράς δυναμικότητας που υπήρχε. Η ΑΕΚ μπήκε από το ξεκίνημα μπροστά επιδιώκοντας ένα γρήγορο γκολ για να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα. Απέναντι στην ΑΕΖ, η οποία φυσιολογικά κλείστηκε πίσω, οι γηπεδούχοι πλαγιοκόπησαν κι έφτιαξαν ευκαιρίες, αλλά ο Ακοράν ήταν άστοχος.

Σεμέδο και ψυχρολουσία (0-1)
Και δεν έφτανε αυτό, η ΑΕΚ δέχθηκε ψυχρολουσία καθώς σε μια αντεπίθεση στο 20΄, ο Σεμέδο από μακριά και υπό πίεση έπιασε σουτ που κατέληξε στα δίχτυα με τον Μίνιο να φέρει τεράστια ευθύνη.

Η αποδυναμωμένη ΑΕΖ έβαλε από την αρχή δύσκολα στην ΑΕΚ, η οποία καλείτο να δείξει αντίδραση και χαρακτήρα. Το γκολ που δέχθηκε όμως την επηρέασε πολύ και δεν είχε καθαρό μυαλό η γηπεδούχος. Η οποία, παρά τη συντριπτική κατοχή που είχε, δεν έβγαζε ξεκάθαρες ευκαιρίες, όπως στο ξεκίνημα με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ.

Η επανάληψη
Ο Χαραλαμπίδης άρχισε στην επανάληψη στη θέση του Μαλόκου σε μια προσπάθεια να αλλάξει κάτι στην επίθεση της ΑΕΚ. Η οποία συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, να επιτίθεται συνεχώς, αλλά να μην μπορεί να φτιάξει μεγάλες φάσεις. Την ίδια ώρα η ΑΕΖ αμυνόταν πολύ αποτελεσματικά και οι παίκτες της κέρδιζαν πολλές μονομαχίες.

Η ΑΕΚ δεν είχε το αντίδοτο και συνέχισε να αναπτύσσεται αργά και με προβλέψιμο τρόπο, με αποτέλεσμα να κάνει το έργο της αντιπάλου πιο εύκολο. Στα τελευταία λεπτά ο Μοϊσόφ πέρασε μπροστά παίζοντας δίπλα από τον Τρισκόφσκι στην περιοχή, ώστε να αξιοποιήσει κάποια σέντρα με το ύψος του.

Ο Ακοράν ισοφάρισε
Η πίεση της ΑΕΚ αυξήθηκε και τελικά στο 87΄ έφτασε στην ισοφάριση με σουτ εκτός περιοχής του Ακοράν.

Χαμένο πάναλτι
Υπήρχε χρόνος για την ανατροπή την οποία κυνήγησε μετά μανίας η ΑΕΚ, η οποία κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις, αλλά ο Τρισκόφσκι κλότσησε την ευκαιρία, καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει το Σωφρονίου, ο οποίος αποδείχθηκε σε πρόσωπο του αγώνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ορθοδόξου Ανδρέας
ΒΟΗΘΟΙ: Γεωργίου Παύλος, Ξενοφώντος Χαράλαμπος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χρίστου, Σωφρονίου, Φελισιέν

ΑΕΚ: Μίνιο, Ορτίθ, Χαραλάμπους, Μοϊσόφ, Μουρίγιο, Μπόλιεβιτς (84΄ Εγγλέζου), Λαρένα, Ακοράν, Τέτε, Τρισκόφσκι, Μαλόκου (46΄ Χαραλαμπίδης)

ΑΕΖ: Σωφρονίου, Χρίστου, Στυλιανού, Παρασκευά, Σεμέδο, Μαμμίδης, Κατσής, Φελισιέν, Αιμ. Παναγιώτου (64΄ Ντίμα), Ποσίνκοβιτς (85΄ Σκόπλιακ), Ανδρέου

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
8΄ Ο Λαρένα έβγαλε για τον Ακοράν, αλλά το πλασέ του έφυγε έξω.
12΄ Αντεπίθεση της ΑΕΖ και σουτ του Ανδρέου δίπλα από το δοκάρι.
13΄ Κάτω από τα δοκάρια ο Ακοράν πλάσαρε πάνω από την εστία.
18΄ Σέντρα από τον Χαραλάμπους και κεφαλιά του Ακοράν στα χέρια του Σωφρονίου.
19΄ Μακρινό σουτ του Λαρένα απέκρουσε ο τερματοφύλακας.
20΄ 0-1 Ο Σεμέδο υπό πίεση αμυντικού και από μακρινή απόσταση έπιασε σουτ με την μπάλα να περνά κάτω από το σώμα του Μίνιο που φέρνει μεγάλη ευθύνη.
33΄ Σουτ του Ποσίνκοβιτς πάνω από τα δοκάρια.
42΄ Από σέντρα του Τέτε, ο έπιασε κεφαλιά που απέκρουσε ο Σωφρονίου.
55΄ Ο Χαραλαμπίδης έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία από πολύ κοντά να ισοφαρίσει.
56΄ Δυνατό σουτ του Λαρένα μόλις άουτ.
69΄ Φάουλ του Χαραλαμπίδη και κεφαλιά του Μοϊσόφ έξω.
79΄ Ο Σωφρονίου με τα πόδια απέκρουσε κοντινό σουτ του Τρισκόφσκι.
85΄ Σκαφτό σουτ του Εγγλέζου απέκρουσε ο Σωφρονίου.
87΄ 1-1 Ο Ακοράν εκτός περιοχής με δυνατό σουτ νίκησε τον κίπερ της ΑΕΖ.
89΄ Ο Σωφρονίου απέκρουσε εντυπωσιακά φάουλ του Εγγλέζου.
90΄ Από φάουλ του Χαραλαμπίδη, η κεφαλιά του Τρισκόφσκι πάνω από την εστία.
90+4΄ Ο Χρίστου ανέτρεψε τον Τέτε και η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι. Ο Τρισκόφσκι όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον εντυπωσιακό Σωφρονίου, ο οποίος απέκρουσε κόρνερ.
90+5΄ Ο Ανδρέου έχασε ευκαιρία να δώσει στο τέλος τη νίκη στην ΑΕΖ.

Στην «Αρένα» ο Κάρβερ
Στο «ΑΕΚ Αρένα» βρέθηκε και ο προπονητής της Ομόνοιας Τζον Κάρβερ που «κατασκόπευσε» την ΑΕΚ, την οποία θα αντιμετωπίσει σύντομα στο πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα