Κρατούν την ουσία και διορθώνουν τα λάθη

ΑΠΟΛΛΩΝ
Στον αγώνα κυπέλλου επικεντρώθηκε η προσοχή στο «Κολόσσι»

Το νικηφόρο σερί συνεχίστηκε και ο Απόλλωνας πέρασε και από το Παραλίμνι. Χωρίς να πιάσει την απόδοση των προηγούμενων αγώνων, με πολύ άγχος, σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και σε περίεργες καιρικές συνθήκες, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Αναγέννησης και συνεχίζει την αναρρίχησή του. Το σημαντικό για τη λεμεσιανή ομάδα είναι οι τρεις βαθμοί και η 7η στη σειρά νίκη του.

Επίσης είναι σημαντικό ότι κατάφερε να κερδίσει ένα παιγνίδι στο οποίο δεν ήταν καλός στο β ημίχρονο. Γιατί στο πρώτο είχε τις

ευκαιρίες για να καθαρίσει το τρίποντο και να μην αγχωθεί στο τέλος. Όμως δεν τις αξιοποίησε και στην επανάληψη αναγκάστηκε σε ένα ψυχοφθόρο παιγνίδι που τον έβγαλε όμως νικητή και αυτό είναι που έχει αξία στο τέλος της ημέρας.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Σωφρόνης Αυγουστή τα είπε πολύ σωστά μετά το τέλος του αγώνα στο Παραλίμνι, δείχνοντας πως είναι προσγειωμένος, ξέρει να πατά τα πόδια του στη γη και είναι αποφασισμένος να πετύχει με την ομάδα του τον στόχο της, που δεν είναι άλλος να πλησιάσει την κορυφή και να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό μια μέρα να μην είσαι στα καλά σου αλλά να παίρνεις το αποτέλεσμα. Θα δούμε τι δεν πήγε καλά και θα το διορθώσουμε για να είμαστε έτοιμοι στα επόμενα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό ήταν ότι ο κόσμος ήταν δίπλα μας μέσα στο κρύο μέχρι το τέλος και πρέπει να συνεχίσει να είναι δίπλα μας».

Ο Άντον Μάγκλιτσα ήταν ο πρωταγωνιστής του Απόλλωνα. Ο Κροάτης επιθετικός, με το τέρμα που σημείωσε στο Παραλίμνι, έφθασε τα έξι στο πρωτάθλημα και χάρισε στην ομάδα του ακόμα μια νίκη. Ο Μάγκλιτσα από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει αγωνιστεί σε έξι αγώνες και έχει σκοράρει στους τέσσερεις. Έβαλε γκολ με ΑΕΖ, ΑΕΚ, Ερμή και Αναγέννηση, ενώ δεν σκόραρε με τον Άρη (είχε περάσει στο παιγνίδι στο 65) και με Ομόνοια. Δεν αγωνίσθηκε μόνο στον αγώνα με την ΑΕΛ αφού ήταν τιμωρημένος με κίτρινες κάρτες.

Και τώρα κύπελλο
Μπροστά του ο Απόλλωνας έχει τον αγώνα με την ΑΕΖ την Τετάρτη στο Τσίρειο, όπου στόχος του είναι η καθαρή νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του από τον πρώτο αγώνα. Αμέσως μετά ακολουθεί ο αγώνας με την Δόξα στο Τσίρειο, στον οποίο δεν θα αγωνιστεί ο Ρομπέρζ που συμπλήρωσε 6 κίτρινες κάρτες. Ο Γκόμεες αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό προχθές και όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών του σήμερα για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Αν ο Απόλλωνας κερδίσει τη Δόξα το Σάββατο, θα φθάσει τις οκτώ σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Η τελευταία φορά που οι κυανόλευκοι είχαν σημειώσει οκτώ νίκες στη σειρά ήταν την περίοδο 2003-04 με προπονητή τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου και με τον Σωφρόνη Αυγουστή τότε βασικό τερματοφύλακα.

Το σερί της λεμεσιανής ομάδας ξεκίνησε την 6η αγωνιστική με τον Ονήσιλο και σταμάτησε την 14η αγωνιστική, όταν έχασε από την Αναγέννηση στη Λεμεσό. Τότε ο Απόλλωνας κέρδισε κατά σειρά Ονήσιλο 3-1, Διγενή 1-0, ΕΝΠ 3-0, Ομόνοια 3-1, Πάφος 2-0, ΑΕΚ 1-0, ΑΕΛ 2-0 και Δόξα 5-0.

Keywords
Τυχαία Θέματα