Τρομοκρατική επίθεση στον Καναδά - 6 νεκροί και τραυματίες

Αιματηρή επίθεση σημειώθηκε σε τέμενος στο Κεμπέκ στον Καναδά με έξι νεκρούς και δεκαοκτώ τραυματίες.

Ο τοπικός πρωθυπουργός της επαρχίας του Κεμπέκ στον Καναδά, χαρακτήρισε την επίθεση στο τέμενος του Κεμπέκ ως “τρομοκρατική πράξη.”

Δείτε εδώ: Σύλληψη δυο υπόπτων για τρομοκρατική επίθεση στο Κεμπέκ

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, χαρακτήρισε την επίθεση κατά του τεμένους στο Κεμπέκ, ως “τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων.”
“Καταδικάζουμε

την τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων σ' ένα κέντρο προσευχής και καταφυγίου,” δήλωσε σε ανακοίνωσή του, ο Τριντό.
Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής προσευχής (τοπική ώρα) με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων.

Το ιστορικό της αιματηρής επίθεσης

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν από πυρά κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής σε τέμενος στην Πόλη του Κεμπέκ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τεμένους.

Σύμφωνα με μάρτυρα, τρείς ένοπλοι εισέβαλλαν σε τέμενος με περίπου 40 άτομα και άρχισαν να πυροβολούν, γύρω στις 8:00 μ.μ. τοπικής ώρας χθες (3:00 π.μ. ώρα Κύπρου σήμερα).

Η αστυνομία του Κεμπέκ γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Twitter, ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο στο τέμενος, που προηγούμενα έγινε στόχος επίθεσης ενόπλων.

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, οι εγκαταστάσεις του τεμένους βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αστυνομίας, ενώ αυτό, έχει εκκενωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα