Νέα σύλληψη γιατρού για διαφθορά

Μετά από καταγγελία ασθενούς ότι τον είχε παραπέμψει σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο
Πρόκειται για έκτακτο γιατρό του Νευροχειρουργικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Οι αποκαλύψεις σκανδάλων στον τομέα της δημόσιας υγείας, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε συλλήψεις γιατρών και διερεύνηση υποθέσεων χρηματισμού από πλευράς Αστυνομίας, συνεχίζονται. Χθες το απόγευμα, η Αστυνομία συνέλαβε 55χρονο έκτακτο νευροχειρουργό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, εναντίον του οποίου διερευνώνται δέκα αδικήματα,

τα οποία φαίνεται να διαπράχθηκαν μεταξύ 3-5 Φεβρουαρίου 2016, στη Λευκωσία.

Πρόκειται για τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσίας για καταδολίευση, κατάχρησης εξουσίας, δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, δεκασμού δημοσίου λειτουργού, δωροληψίας από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, διαφθοράς και συγκάλυψης έρευνας και δήμευσης εσόδων από ορισμένες εγκληματικές πράξεις.
Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα Sigmalive, o συλληφθείς είναι ο έκτακτος γιατρός του Νευροχειρουργικού Τμήματος, Νεόφυτος Νεοφύτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Sigmalive και του ΚΥΠΕ, η υπόθεση προέκυψε ύστερα από καταγγελία που έγινε στο Υπουργείο Υγείας αναφορικά με την περίπτωση 70χρονης, την οποία ο συγκεκριμένος γιατρός είχε εγχειρίσει για τοποθέτηση βαλβίδας στον εγκέφαλο.

Έστειλε την ασθενή σε ιδιώτη
Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο γιατρός φέρεται να είχε πει στην ασθενή ότι μπορεί να προμηθευτεί από ιδιώτη καλύτερης ποιότητας βαλβίδα από εκείνες που διαθέτει το νοσοκομείο, και για το σκοπό αυτό έδωσε σε αυτήν και τους οικείους της τα στοιχεία ενός προσώπου που θα τους προμήθευε τη βαλβίδα.
Οι συγγενείς επικοινώνησαν με το πρόσωπο αυτό, στο οποίο και κατέβαλαν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, το ποσόν των 1500 ευρώ για να αγοράσουν τη βαλβίδα. Η επέμβαση έγινε, ωστόσο, συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας της 70χρονης θεώρησε το περιστατικό ύποπτο και έτσι έγινε καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο και διερεύνησε την υπόθεση.

Την πήρε από το Νοσοκομείο αλλά τη χρέωσε
Στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε από το Υπουργείο, διαπιστώθηκε πως όντως η 70χρονη είχε εγχειριστεί από τον συγκεκριμένο γιατρό, αλλά η βαλβίδα που τοποθετήθηκε ήταν βαλβίδα που χρησιμοποιείται στα χειρουργεία νευροχειρουργικής στο νοσοκομείο -και θεωρείται μια από τις καλύτερες στο είδος της- και την οποία είχε προμηθευτεί το Δημόσιο μετά από προσφορά της αρμόδιας Αρχής.

Με βάση τα ευρήματα αυτά, σύμφωνα με δηλώσεις αρμόδιας πηγής στο ΚΥΠΕ, «το Υπουργείο Υγείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ασθενής εξαπατήθηκε», αφού τις ίδιες βαλβίδες τις παρέχει δωρεάν προς τους δικαιούχους -όπως είναι η 70χρονη- το κράτος.

Κατόπιν τούτου, η υπόθεση πήρε την άγουσα από το Υπουργείο Υγείας προς την Αστυνομία, η οποία έλαβε καταθέσεις και προχώρησε στη σύλληψη του υπόπτου, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για να ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησής του.
Μετά τη σύλληψή του, πάντως ο 55χρονος, ανακρινόμενος προφορικά, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αρχηγείου.
(ΠΗΓΕΣ: Sigmalive, ΚΥΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα