Συνάντηση Μπαν Κι Μουν- Ακιντζί στην Κων/πολη παρουσία Έιντε

Με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 22.00 το βράδυ της Δευτέρας, ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζι στην παρουσία μάλιστα του Εσπερν Μπαρθ Έιντε.

Όπως αναφέρουν τα τ/κ ΜΜΕ, οι δύο άνδρες, αξιολόγησαν την πορεία των διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού και πως αναμένεται να εξελιχθούν τους επόμενους μήνες.

Αξιοπερίεργη πάντως, θεωρείται η παρουσία του Ειδικού

Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπερν Μπαρθ Έιντε.

Ταξίδι αστραπή Ακιντζί

Η Kibris Postasi σχολιάζει ότι υπάρχουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο Κυπριακό, αφού η Τουρκία απέστειλε την υστάτη, ιδιωτικό αεροσκάφος στα κατεχόμενα, προκειμένου να μεταφερθεί ο Τ/κ ηγέτης στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Αναφέρει εξάλλου ότι ο κ. Ακιντζί θα επιστρέψει σήμερα, στα κατεχόμενα.

Η kibrisgazetesi, δημοσιεύει εξάλλου και φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Τ/κ ηγέτης στο δείπνο των αρχηγών κρατών στα πλαίσια της Παγκόσμιας Συνόδου Ανθρωπιστικής Βοήθειας.

Tα παιγνίδια Ερντογαν

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης λίγο πριν το δείπνο των αρχηγών κρατών στην Κωνσταντινούπολη, αιφνιδιάστηκε όταν ειδοποιήθηκε ότι αφίχθη στην Κωνσταντινούπολη ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζι παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ότι ο Τ/κ ηγέτης δεν θα παραβρεθεί στη Σύνοδο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, φανερά ενοχλημένος, ενημέρωσε τους αρμόδιους, ότι λόγω της παρουσίας του κατοχικού ηγέτη αποχωρεί.

Υπενθυμίζεται ότι τη Σύνοδο συγκάλεσε ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, με κύριο στόχο τη δημιουργία συναίνεσης μεταξύ όλων των κρατών μελών του ΟΗΕ και των διεθνών ανθρωπιστικών Οργανισμών για τη μεταρρύθμιση του υφιστάμενου διεθνούς ανθρωπιστικού συστήματος.

Σύμφωνα με πηγές των Ηνωμένων Εθνών επιλέγηκε η Τουρκία για να φιλοξενήσει τη Σύνοδο, καθώς αποτελεί κέντρο της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης και είναι κοντά στην Ασία.

Από την Κων/πολη στην Αθήνα

O Πρόεδρος, μόλις ολοκληρώσει τις προγραμματισμένες επαφές του, στο περιθώριο της Συνόδου, με τους Πρωθυπουργούς του Λιβάνου και της Φινλανδίας, και την επίσκεψη του στο Φανάρι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, θα αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό την Αθήνα για επαφές με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Εξάλλου στις 25 Μαϊου συνέρχεται στην Αθήνα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και με την συμμετοχή εκπροσώπων των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό και θα ενημερώσει αναλυτικά ο κ. Κασουλίδης .

Keywords
Τυχαία Θέματα