Να συμμετάσχουν στις εκλογές καλεί τη νεολαία ο Α. Νεοφύτου

Σε συμμετοχή στις Βουλευτικές της 22ας Μαΐου κάλεσε τους νέους ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε ότι η αποχή επιβραβεύει τις πρακτικές και νοοτροπίες που οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν την καταστροφή και το επίπλαστο χθες και προσθέτοντας ότι σε αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές, ο κυπριακός λαός ενώπιον του έχει δύο επιλογές, τον δρόμο

της σταθερής προοπτικής και εκείνον που μας πάει πίσω.

“Και είναι στη ψήφο του λαού που θα εξαρτηθεί η σταθερή πορεία της χώρας. Κάθε ψήφος έχει άμεσο αντίκτυπο στην ζωή μας και την πορεία της χώρας μας. Έχει αντίκτυπο στο αύριο. Η αποχή μας γυρίζει πίσω”.

Μιλώντας σε μια σεμνή – όπως τη χαρακτήρισε – τελετή για τα 40χρονα της ΝΕΔΗΣΥ ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε την πεποίθηση ότι μαζί με τους νέους και τον λαό θα σφραγίσουν την συνέχιση της σταθερής πολιτικής αυτής της χώρας για να φέρουν ακόμη καλύτερες μέρες και να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για τους νέους και τις μελλοντικές γενιές.

Αναφερόμενος σε όλους τους Προέδρους του ΝΕΔΗΣΥ από τον πρώτο, τον Μανώλη Χριστοφίδη και έπειτα, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η νεολαία δίνει σάρκα και οστά σε αυτό που βαθύτατα πιστεύει, “ότι η μικρή μας πατρίδα έχει τεράστιες δυνατότητες. Πολύ πέραν των στενών γεωγραφικών τους ορίων. Και ότι οι νέοι της πατρίδας μας έχουν και όραμα για τον τόπο τους και όρεξη για να το πραγματώσουν”. Τους συνεχάρη γιατί αυτό το αποδεικνύουν με τη δράση τους, όπως είπε, “και είστε ένα βήμα μπροστά από τον ΔΗΣΥ συνήθως”.

Νιώθει περήφανος, ανέφερε, για την νεολαία του ΔΗΣΥ που παραμένει πιστή στις παρακαταθήκες του Γλαύκου Κληρίδη, του ορθολογισμού σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, το Κυπριακό, την οικονομία, την εσωτερική διακυβέρνηση.

Οι εκλογές στις 22 Μαΐου είναι κρίσιμες ανέφερε προσθέτοντας ότι με τις θυσίες του λαού, η χώρα βρίσκεται σε μια σωστή πορεία, δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα αλλά σταθεροποιήθηκε η οικονομία και άρχισαν να αποδίδουν οι κόποι. Αναγνωρίζουν, είπε, την ύπαρξη προβλημάτων, όπως η επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ανεργία των νέων, η αβεβαιότητα σε οικογένειες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και χαρακτήρισε δικαιολογημένη η απογοήτευση που νιώθουν και δηλώνουν ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν.

Είναι δικό μας χρέος να εξηγήσουμε ότι τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της κρίσης, εξαιτίας των λανθασμένων επιλογών, εάν επιλέξουν την αποχή το μόνο που κάνουν είναι να επιβραβεύσουν τις επιλογές που τους έχουν καταστρέψει, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Το κόμμα της αριστεράς, είπε, θέλει να επαναφέρει τις παλιές πολιτικές ενώ μίλησε για παρουσιαζόμενους ως νέους σχηματισμούς, που το μόνο νέο που έχουν είναι ότι οι ηγεσίες τους έχουν υπηρετήσει και εξυπηρετηθεί ουκ ολίγον από όλα τα παραδοσιακά κόμματα.

Οι μεν ζητούν την ψήφο για να επαναφέρουν πολιτικές της περασμένης πενταετίας, οι δε για να παρεμποδίσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ λέγοντας ότι θα ήθελαν αυτοί μια Βουλή που θα οδηγούσε σε ακυβερνησία και διερωτήθηκε εάν θα επιλέξουν την συνέχιση της σταθερής πορείας και πολιτικής ή σε ένα πισωγύρισμα θέτοντας σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας και τις θυσίες του λαού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα