ΥΠΑΜ: Προς το συμφέρον όλων η σωστή λύση του Κυπριακού

Για να ανοίξει ο δρόμος για τη λύση του κυπριακού θα πρέπει να συνειδητοποιηθεί και από την Τουρκία ότι μια λύση που θα επανενώνει την Κύπρο σε συνθήκες ελευθερίας ασφάλειας και ειρηνικής συμβίωσης με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των νομίμων κατοίκων του νησιού είναι προς το συμφέρον όχι μόνο Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων αλλά και της ίδιας της Τουρκίας και ολόκληρης

της περιοχής.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης μιλώντας στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων ηρώων και αγνοουμένων της κοινότητας Έμπας που τελέστηκε στην εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα Έμπας.

Αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα ειρήνης , αυτό το ελπιδοφόρο μέλλον ειρήνης και ελευθερίας το οφείλουμε είπε ο ΥΠΑ στους ήρωες μας, στην ιστορία μας και στις νέες γενιές των Ελλήνων που θα έρθουν μετά από εμάς.

Ο κ. Φωκαϊδης είπε πως προς την κατεύθυνση που εργάζεται άοκνα με συνέπεια και υπευθυνότητα ο ΠτΔ θα πρέπει όλοι πάνω και πέραν από κομματικές πολιτικές διαφορές να εργαστούμε προτάσσοντας το εθνικό “ εμείς” του Μακρυγιάννη προκειμένου με σύνεση να χρησιμοποιούσε τις νέες ενεργειακές προοπτικές που δημιουργούνται στην προοπτική μας αλλά και το νέο εν εξελίξει διακοινοτικό διάλογο.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου έγινε κατάθεση στεφάνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα