Να πληροφορήσει τη Βουλή για λίστα Λαγκαρντ καλείται ο ΥΠΟΙΚ

Να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων το συντομότερο δυνατό για την πορεία της έρευνας του Τμήματος Φορολογίας σε σχέση με το μέγα σκάνδαλο φοροδιαφυγής, γνωστό ως λίστα Λαγκαρντ, καλείται ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ», το μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής και Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, υπέβαλε

στη Βουλή 3 γραπτές ερωτήσεις που απευθύνονται στον Χάρη Γεωργιάδη.

Όπως διαφαίνεται τα ερωτήματα προκύπτουν και με βάση πρόσφατων δημοσιευμάτων της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ που απεκάλυπταν σημαντικές εξελίξεις αναφορικά με ουσιώδεις πτυχές της υπόθεσης.

Στην πρώτη ερώτηση ο κ. Περδίκης παρακαλεί τον κ. Γεωργιάδη να πληροφορήσει τη Βουλή εάν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των εν λόγω ενστάσεων και τι απέδωσε η διαδικασία. Η δεύτερη ερώτηση αφορά την πτυχή των ποινικών διώξεων. Τέλος ο κ. Περδίκης παρακαλεί τον ΥΠΟΙΚ να ενημερώσει τη Βουλή εάν πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στην οποία θα συμμετείχε ο ΥΠΟΙΚ, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Διευθυντής του τμήματος Φορολογίας και η επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα συνεργασίας με τον δημιουργό της λίστας Λανγκαρντ, Ερβέ Φαλτσιανί.

Βάσει της σχετικής διαδικασίας, οι ερωτήσεις θα αποσταλούν γραπτώς από τη Βουλή στον Υπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα