Να πάρει ξανά το «όπλο» του

ΟΜΟΝΟΙΑ
Επιστροφή στο σκοράρισμα αναμένουν όλοι από τον Ντάρμπισαϊαρ, ώστε η ομάδα να επιστρέψει στις επιτυχίες

Κάνοντας το σερί των τεσσάρων νικών η Ομόνοια από τη 15η μέχρι τη 18η αγωνιστική και αποκτώντας τότε δυναμική και προοπτική, είχε πολύ «ζεστό» τον Ματ Ντάρμπισιάϊρ με εφτά γκολ, ενώ όταν σίγησε ο Άγγλος επιθετικός στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, με Απόλλωνα και Ανόρθωση, το σερί έλαβε τέλος.

Ασφαλώς και δεν θα πρέπει η Ομόνοια και η κάθε

ομάδα να στηρίζονται αποκλειστικά σε ένα μόνο παίχτη, αλλά τα αγωνιστικά δεδομένα είναι τέτοια για την ομάδα του Κάρβερ, που έχει μεγάλη ανάγκη να επανέλθει στο σκοράρισμα ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το αυριανό κομβικό παιχνίδι με τη Σαλαμίνα. Το λέει, άλλωστε, και το στατιστικό γεγονός, ότι τις εφτά από τις εννέα φορές που δεν πήρε φέτος τη νίκη η Ομόνοια, ο Ματ δεν κατάφερε να σκοράρει..

Η συνεισφορά του Χριστοφή
Κυρίως, τώρα που ο Χριστοφή πήρε τα πάνω του, είναι δεδομένο ότι ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ θα έχει περισσότερες ευκαιρίες, για να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα. Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που αν αγωνιστούν σταθερά μαζί σε σειρά αγώνων, μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Όπως φάνηκε και στο τελευταίο παιχνίδι με την Ανόρθωση, όπου ο Χριστοφή ήταν… πραγματικός Χριστοφή, οι δύο παίχτες συνεργάστηκαν άψογα, ενώ και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Εθνικό η πρόκριση ήρθε από ασίστ του Χριστοφη και γκολ του Άγγλου επιθετικού.

Επιπλέον, η αναμενόμενη επιστροφή του Κλέιτον στο αρχικό σχήμα του αυριανού αγώνα με τη Σαλαμίνα, θα κάνει πιο δημιουργικό το παιχνίδι της ομάδας, με τη λογική βεβαίως, ότι ο Κάρβερ δεν θα επιστρέψει στον ρόμβο του 4-4-2. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Ομόνοια αύριο θα παραταχθεί με σχήμα 4-2-3-1, στο οποίο ο Κλέιτον θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Κατελάρη και με τους Μαργκάσα και Φλορέσκου να αποτελούν το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ. Στην άμυνα αναμένεται να επιστρέψει ο Σοϊλέδης, με τον Καρλίτος είτε να μετατίθεται στο δεξί άκρο, είτε να μένει στον πάγκο, αντί του Φιλιώτη.

Καταλήγει στον στόπερ
Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα ενίσχυσης με κεντρικό αμυντικό. Ο Nικός Νταμπίζας φαίνεται να έχει καταλήξει σε 1-2 αξιόλογες περιπτώσεις στόπερ και αναμένονται εξελίξεις. Βεβαίως, για να εγγραφεί κάποιος ποδοσφαιριστής θα πρέπει να αποχωρήσει κάποιος άλλος, όπως και με την περίπτωση Μπρέβελντ. Επικρατέστεροι για αποχώρηση είναι δύο εκ των Αγκάγιεφ, Νασιμέντο και Παντελιάδη.

Βεβαίως, τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα, καθώς ανοιχτό παραμένει και το θέμα Σέρινταν, με τη Γιαγκελόνια να επιμένει για απόκτησή του. Γίνεται αντιληπτό ότι αν οι Πολωνοί καταθέσουν μια δελεαστική οικονομική πρόταση στην Ομόνοια, υπάρχει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει άμεσα ο Ιρλανδός, αν και πρόθεση των «πράσινων» είναι να τον κρατήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα