Τα είπαν για τουρισμό και κρουαζιέρες

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
Από επίπεδο τεχνοκρατών σε επίπεδο Υπουργείων μεταφέρθηκαν χθες οι συζητήσεις, με αντικείμενο την προώθηση του τουρισμού και των κρουαζιερών, της κυπριακής αντιπροσωπίας με τους Αιγύπτιους τουριστικούς φορείς.

Στη χθεσινή συνάντηση από αιγυπτιακής πλευράς παρέστησαν αξιωματούχοι από το Υπουργείο Μεταφορών και το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, ενώ προσφώνησε και ο Πρέσβης της Κύπρου

στην Αίγυπτο Χάρης Μορίτσης.

Ο Χρίστος Μούστρας, Τουριστικός Λειτουργός Α’ στο Τμήμα Μάρκετινγκ του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, αρμόδιος για την ανάπτυξη τουριστικών αγορών ανάμεσα στις οποίες και οι αραβικές χώρες, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως έμφαση δόθηκε στην εφαρμογή άμεσων ενεργειών που μπορεί να έχουν αποτέλεσμα, όπως η διοργάνωση επισκέψεων δημοσιογράφων και οργανωτών ταξιδίων από τις δύο χώρες από την Κύπρο στην Αίγυπτο και από την Αίγυπτο στην Κύπρο.

Ο κ. Μούστρας είπε πως κατά τη χθεσινή συνάντηση σε επίπεδο επιχειρηματιών, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Αιγυπτιακής Ομοσπονδίας Τουρισμού και εκπρόσωποι των αιγυπτιακών γραφείων τουρισμού, συζητήθηκαν πρακτικά θέματα συνεργασίας των δύο χωρών.

Είπε, ακόμη, πως εκπρόσωποι του Γραφείου Τουρισμού στην Αίγυπτο που παρέστησαν στη συνάντηση εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν με την Κύπρο για την προσέλκυση τουριστών από μακρινές χώρες. Ενημέρωση, κατέληξε, έγινε και για το θέμα των κρουαζιερών.

Nέο πλοίο η Salamis Tours
Την υπογραφή συμφωνίας για αγορά οχηματαγωγού πλοίου τύπου RO RO ανακοίνωσε η Salamis Tours. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το κόστος αγοράς του πλοίου ανέρχεται σε €4,2 εκ. και η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την παράδοση του πλοίου εντός Φεβρουαρίου 2017. Το πλοίο έχει κατασκευαστεί το 1983, είναι 20.954 τόνων ολικής χωρητικότητας και νηολογημένο στην Αγγλία.

Η εταιρεία προτίθεται να εγγράψει το πλοίο στο κυπριακό νηολόγιο. Σημειώνεται ότι η αγορά του πλοίου γίνεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων θαλάσσιων μεταφορών του συγκροτήματος. Το πλοίο προορίζεται να αντικαταστήσει το ιδιόκτητο πλοίο Alios στο δρομολόγιο Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ. Το αντισυμβαλλόμενο μέρος είναι η εταιρεία Senior Shipping Ltd, με έδρα την Αγγλία. Η αγορά του πλοίου γίνεται από την εξολοκλήρου εξαρτημένη εταιρεία Alexo Maritime Co. Ltd.

Η εταιρεία αναφέρει ότι δεν γίνεται εξαγορά εταιρείας αλλά περιουσιακού στοιχείου. Αναφορικά με τον τρόπο καταβολής του αντιτίμου, σημειώνεται ότι έχει πληρωθεί το 20%, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα πληρωθεί με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την παραλαβή του πλοίου.

Το πλοίο θα καταχωρισθεί στα λογιστικά βιβλία στο κόστος απόκτησής του και θα αποσβένεται σύμφωνα με τη σταθερή μέθοδο, ώστε να διαγραφεί το κόστος, μείον η υπολειμματική αξία του, στο διάστημα της αναμενόμενης ωφέλιμης ζωής του. Η εταιρεία, επίσης, ανακοινώνει ότι το πλοίο ALIOS έχει υποστεί μηχανική βλάβη, η οποία έχει κριθεί ασύμφορη για να επιδιορθωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα