Ακόμη και ένας Τούρκος να μην υπήρχε στην Κύπρο...

Ο Τουρκές μίλησε, ο Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ και ο Κυπριανού συνειδητοποίησαν ότι εξελίσσονται σε καταστροφείς της Κύπρου;

Υποδείξαμε ουκ ολίγες φορές στους αναγνώστες μας να διαβάζουν, να ακούν και να δίνουν σημασία σε όσα λένε οι Τούρκοι. Τους δικούς μας να τους αγνοούν. Είναι ψεύτες και παραπλανούν. Έλαβαν διαζύγιο από την πραγματικότητα, δεν λένε την αλήθεια, εξωτερικεύουν ψευδαισθήσεις και ευσεβοποθισμούς οι οποίοι ανταποκρίνονται στις προσωπικές και κομματικές αγκυλώσεις τους, και στα ύπουλα σχέδιά τους να προσεταιρισθούν μάζες λαού στο «ναι».

Αν τους επιτρέψει, βεβαίως, ο

Ερντογάν να αποτολμήσουν και να φέρουν ενώπιον του λαού την καταστροφική λύση που έχουν επινοήσει.

Ο Αντιπρόεδρος, λοιπόν, της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές μίλησε, προχθές, στο Κέντρο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών, και είπε εφιαλτικά πράγματα, τα οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Άντρος Κυπριανού αποκρύπτουν από τον λαό.

Είπε μεταξύ άλλων:
1. Η Τουρκία έχει ζητήσει την εφαρμογή των τεσσάρων ελευθεριών στους πολίτες της στην Κύπρο. Εάν αυτό δεν γίνει αποδεκτό, τότε η Τουρκία θα ζητήσει να αποστερηθούν οι τέσσερεις ελευθερίες από τους Έλληνες πολίτες στην Κύπρο. Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η αξίωση έχει τεθεί και από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου, στην ομιλία του στη Διάσκεψη της Γενεύης. Και ο Νίκος Αναστασιάδης επέστρεψε από τη Διάσκεψη ανακράζοντας «νενικήκαμεν». Δεν είπε λέξη στους πολίτες για τη νέα αξίωση των Τούρκων. Την απέκρυψε.

Ούτε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, στην ομιλία του προχθές στους επιχειρηματίες, τους ενημέρωσε γι' αυτή την τουρκική πρόταση. Τους περιέγραψε με τα πιο ρόδινα χρώματα τη λύση, όπως βεβαίως αυτή βρίσκεται στη φαντασία των ενοίκων της Πινδάρου. Πολύ περισσότερο, ο Άντρος Κυπριανού τίποτε δεν είπε στα κομματικά ακτίβ του ΑΚΕΛ προς τους ψηφοφόρους του κόμματος, για την αξίωση Τσαβούσογλου-Τουρκές. Προφανώς, για να μη διαταράξει την ηρεμία τους και στραφούν προς λύση ενιαίου κράτους...

2. Ο Τουρκές ανέβασε τον πληθυσμό των κατεχομένων στις 300 χιλιάδες. Και πρόσθεσε σε αυτόν τον αριθμό άλλες 200-300 χιλιάδες Τουρκοκυπρίους που ζουν σε ξένες χώρες.

3. Τόνισε: «Είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται για την Κύπρο, επειδή εκεί υπάρχει τουρκική κοινότητα. Ακόμη και να μη ζούσε ούτε ένας Τούρκος στην Κύπρο, για την Τουρκία υπάρχει Κυπριακό και δεν θα παραιτηθεί από αυτό. Η Κύπρος είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία, λόγω και της πολιτικής της στην Ανατολική Μεσόγειο». Είναι ακριβώς η ίδια φιλοσοφία η οποία περιέχεται και επεξηγείται από τον Αχμέτ Νταβούτογλου στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος».

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να παραθέσουμε περισσότερα από τις δηλώσεις Τουρκές, για να αντιληφθεί ο έχων σώας πολιτικάς φρένας Κύπριος πολίτης πόσο αδαείς, πολιτικά αγράμματοι, ανεύθυνοι και επικίνδυνοι είναι οι ηγέτες που διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή την τύχη του.

Διότι, όταν έχουν ενώπιόν τους ιστορία μισού αιώνα, μέσα από την οποία καθρεφτίζεται όλη η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, η οποία μάλιστα δικαιώνεται, όταν έχουν τόσα έμπρακτα και φραστικά δείγματα των τουρκικών σχεδίων, και αυτοί τα αγνοούν και μιλούν για «άριστους οιωνούς» εξεύρεσης δίκαιης λύσης, τότε πλέον η πολιτική τους ξεπερνά κάθε επικινδυνότητα και προσεγγίζει προθέσεις αυτοκτονίας του κυπριακού Ελληνισμού.

Η Τουρκία πάτησε πόδι στην Κύπρο το 1974. Κατέλαβε το 40% του κυπριακού εδάφους. Σκότωσε, βεβήλωσε, προσφυγοποίησε, εποίκισε και τουρκοποίησε τη βόρεια Κύπρο. Μετέτρεψε την απειλή κατά του μαλακού υπογαστρίου της σε ισχυρό στρατηγικό πλεονέκτημα για την ίδια. Δεν ήλθε για να φύγει. Η Κύπρος, από απειλή, κατέστη δόρυ για την Τουρκία. Δόρυ για τους μελλοντικούς επεκτατικούς στόχους της κατά της Ελλάδας και κατά κρατών της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Νταβούτογλου το είπε.

«Η Τ.Δ.Β.Κ. θα καταστεί το δόρυ της Τουρκίας για την προστασία των συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο». Και με τη λύση, η «Τ.Δ. Β.Κ.» δεν θα είναι παράνομο έκτρωμα. Με υπογραφές Αναστασιάδη, Αβέρωφ, Κυπριανού, θα νομιμοποιηθεί ως δεύτερο τουρκικό κράτος, με την επωνυμία «τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία».

Τι λένε προς τον λαό οι πιο πάνω κύριοι; Πως η Τουρκία θα φύγει από την Κύπρο μετά τη λύση, πως θα αποποιηθεί των εγγυήσεών της διότι θα της το ζητήσει και η... Μέι, πως θα αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματά της, πως θα επιστρέψει εδάφη, πως θα απαλλαγούμε έτσι από την κατοχή και θα επανενωθεί και θα απελευθερωθεί η Κύπρος.

Κούνια που τους κούναγε. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
Η επανένωση βρίσκεται στις κομματικές αγκυλώσεις τους. Τουρκοποίηση θα φέρουν με τη λύση που διαπραγματεύονται. Διάλυση του κυπριακού κράτους και εθνικό και βιολογικό αφανισμό του κυπριακού Ελληνισμού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων ας ξυπνήσουν από τον λήθαργο της κομματικής νιρβάνας, ας εγκαταλείψουν το γινάτι της αυτοδικαίωσης, η οποία περνά μέσα από την καταστροφή της Κύπρου, και ας συνειδητοποιήσουν τι πάνε να κάνουν. Σε καταστροφείς της Κύπρου και του κυπριακού Ελληνισμού εξελίσσονται...

Keywords
Τυχαία Θέματα