Μ. Κιντ: Σημαντική αύξηση τουριστών από Βρετανία

Η σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία προς την Κύπρο επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη συντονιστική πλατφόρμα για ασφάλεια των τουριστών, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στην οικία του Υπάτου Αρμοστή της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΟΤ, η πλατφόρμα ιδρύθηκε από τον Οργανισμό το 2015, σε στενή συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία της Μεγάλης Βρετανίας και οι εταίροι ξεπερνούν τους 40.

Ο Ύπατος Αρμοστής Μάθιου Κιντ εξέφρασε

την ικανοποίησή του από την αποτίμηση του έργου της πλατφόρμας, καθώς και την πρόθεση της Ύπατης Αρμοστείας να προβάλει τις δράσεις της Πλατφόρμας, με κοινό γνώμονα την ασφάλεια των τουριστών.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία προς την Κύπρο και τη σημασία που έχει η ασφάλεια των τουριστών σήμερα διεθνώς.

Η κ. Λοϊζίδου, Μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΤ και Συντονίστρια της Πλατφόρμας, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας, η οποία υπήρξε από την αρχή στενός αρωγός και συνεργάτης με τον ΚΟΤ, στη σύσταση και επιτυχή εφαρμογή της.

Επεσήμανε την πολύ καλή εικόνα της Κύπρου στα θέματα της ασφάλειας των τουριστών και επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Οργανισμού να συνεχίσει την αποτελεσματική εργασία της συντονιστικής Πλατφόρμας. Έκανε ειδική αναφορά στις έρευνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο τον τελευταίο καιρό, οι οποίες δίνουν μία από τις πρώτες θέσεις στην Κύπρο ως ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα κυριότερα αποτελέσματα των Ομάδων Εργασίας που συμμετέχουν στην Πλατφόρμα και επικεντρώνονται στις ακόλουθες θεματικές: Πρόσβαση στο αλκοόλ, ασφάλεια λουόμενων και παραλιών, θέματα υγείας και νοσηλείας, τροχαίων δυστυχημάτων, μεταφορών και διεθνούς συνεργασίας.

Ανακοινώθηκαν και νέες δράσεις, όπως η εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα για θέματα της ασφάλειας των τουριστών που θα καλύπτει, πέραν της Κύπρου, την Ελλάδα και τη Μάλτα και ο προγραμματισμός νέων σεμιναρίων για την υπεύθυνη πώληση αλκοόλ και τους οδηγούς ταξί, που θα διοργανώσει ο ΚΟΤ την άνοιξη. Ο ΚΟΤ ενημέρωσε, τέλος, τους παρευρισκόμενους ότι τον Απρίλιο θα διοργανώσει νέο εργαστήριο για αξιολόγηση των δράσεών της.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, των Ξενοδόχων, των Εταιρειών Τουριστικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Υγείας και του ΚΟΤ, καθώς και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και αξιωματούχοι της Ύπατης Αρμοστείας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα