Μήνυμα για λύση στέλνουν ε/κ και τ/κ οργανώσεις την Τρίτη

Μήνυμα για κατάληξη σε λύση, στέλνουν ε/κ και τ/κ οργανώσεις την Τρίτη από το γήπεδο της Τσιετίν Καγιά

Ισχυρό μήνυμα προς τους δύο ηγέτες να επιστρέψουν στην Κύπρο με θετικό αποτέλεσμα για την επανένωση της χώρας, θα στείλουν από το Γήπεδο Τσιετίν Καγιά, παρά το Λήδρα Πάλας, την ερχόμενη Τρίτη, 100 και πλέον ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές συντεχνίες, οργανώσεις και φορείς.

Η εξαγγελία για τη διοργάνωση

της δικοινοτικής συγκέντρωσης υπέρ της λύσης και της επανένωσης, έγινε σήμερα σε διάσκεψη Τύπου στο Σπίτι της Συνεργασίας, με τους διοργανωτές να απευθύνουν κάλεσμα σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους για να δώσουν το «παρών», ανεξάρτητα από πολιτικές, ιδεολογικές και άλλες πεποιθήσεις.

Εκατόν τριάντα περίπου οργανώσεις από τις δύο κοινότητες υπογράφουν την κοινή διακήρυξη, την οποία ανέγνωσε στα ελληνικά, κατά τη διάσκεψη Τύπου, ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, και στα τουρκικά ο πρόεδρος της συντεχνίας των Τ/κ καθηγητών Ταχίρ Γκιοκτσεμπέλ.

«Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, 2017, όταν οι δύο ηγέτες θα βρίσκονται στη Γενεύη σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και εντατική προσπάθεια διαπραγμάτευσης, καλούμε τον κυπριακό λαό, ανεξάρτητα από πολιτικές, ιδεολογικές και άλλες πεποιθήσεις, να συναντηθούμε όλοι μαζί στο γήπεδο της Τσιετίν Καγιά στη νεκρή ζώνη, παρά το Λήδρα Πάλλας, για να στείλουμε ενωμένοι το δικό μας μήνυμα ότι στηρίζουμε τις προσπάθειές τους και απαιτούμε να επιστρέψουν στην Κύπρο με θετικό αποτέλεσμα για την επανένωση της χώρας μας», αναφέρει η κοινή διακήρυξη.

«Καλούμε τους δύο ηγέτες να διαπραγματευθούν αποφασιστικά και δημιουργικά με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία, η οποία να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες ολόκληρου του λαού. Τους καλούμε να παραμείνουν δεσμευμένοι στο όραμα για μια επανενωμένη και ειρηνική Κύπρο, πατρίδα όλων των παιδιών της», προστίθεται.

«Εφθασε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας και να θάψουμε οριστικά τη βία του παρελθόντος, τις εθνικιστικές εξάρσεις, τη μισαλλοδοξία και να οικοδομήσουμε μαζί το κοινό μας ελπιδοφόρο μέλλον», σημειώνεται.

Οι οργανώσεις καλούν τις εμπλεκόμενες ξένες δυνάμεις να σεβαστούν την επιθυμία του κυπριακού λαού στο σύνολό του, να ζήσει ξανά ειρηνικά σε μια επανενωμένη πατρίδα και να συμβάλουν σε διευθετήσεις που θα εξυπηρετούν τα γνήσια συμφέροντα του ίδιου του κυπριακού λαού, προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τάκης Χατζηδημητρίου, εκ μέρους της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης, ανέφερε πως η εκδήλωση διοργανώνεται για να στηριχθεί η προσπάθεια των ηγετών για επίλυση των εναπομεινάντων ζητημάτων στις συνομιλίες.

«Το κυπριακό πρόβλημα κράτησε πάρα πολύ, στοίχισε πολύ πόνο στους ανθρώπους και μπορώ να πω ότι είναι και επώδυνο για τη ζωή του κάθε ανθρώπου στο νησί. Ηρθε η ώρα να τακτοποιήσουμε και το πρόβλημα και τις ζωές μας», σημείωσε.

Ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης έκανε ειδική αναφορά «στο γεγονός ότι και το πολιτικό φάσμα αλλά και οι κοινωνικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία είναι ίσως πρωτοφανώς ευρείες για τα δεδομένα της Κύπρου».

Στόχος, τόνισε, είναι να προβληθεί η παλλαϊκή απαίτηση να προχωρήσει το Κυπριακό και να υπάρξει λύση και επανένωση.

Στήριξη στις προσπάθειες των δύο ηγετών εξέφρασαν από πλευράς τους οι πρόεδροι του ΚΕΒΕ και του τ/κ Εμπορικού Επιμελητηρίου, Φειδίας Πηλείδης και Φικρί Τορός, αντίστοιχα, και κάλεσαν Ε/κ και Τ/κ να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

«Τα μεγάλα οράματα δεν χωρούν σε μοιρασμένες πατρίδες», δήλωσε εκ μέρους της Γραμματείας Δικοινοτικής Συνεργασίας του ΔΗΣΥ η Χρυστάλλα Νεοφύτου, καλώντας όλους να παρευρεθούν στην εκδήλωση, στηρίζοντας τους δύο ηγέτες στην προσπάθεια για εξεύρεση λύσης στο εθνικό θέμα.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 6μμ και θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα