Μεσαιωνική πανδαισία εικόνων και χρωμάτων στην Αγία Νάπα

Μια μεσαιωνική πανδαισία χρωμάτων, μουσικών, εικόνων και γνώσεων, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι επέλεξαν να επισκεφθούν την τελετή λήξης του 11ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Αγίας Νάπας.

Σε μια αξέχαστη και γεμάτη ιστορίες, βραδιά, χιλιάδες τουρίστες αλλά και ντόπιοι, μεταφέρθηκαν σε μια άλλη εποχή, μια εποχή βασιλιάδων, ιπποτών, γελωτοποιών, χωρικών, μοναστηριών και κάστρων.

Η βραδιά ξεκίνησε με παρέλαση ομάδων από το λιμανάκι Αγίας Νάπας προς το Μοναστήρι της

Αγίας Νάπας.

Ακολούθως οι ομάδες σε παράταξη και στους ρυθμούς των τυμπάνων, ανέβηκαν με τη συνοδεία του κόσμου στο Μοναστήρι της Αγίας Νάπας, όπου αντίκρισαν μια σκηνή με μουσικούς που έδιναν παράσταση με μεσαιωνική μουσική και όργανα. Στα γύρω δωμάτια του μοναστηριού, χειροτεχνίες και φωτογραφίες μετέφεραν τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή. Μια εποχή ονειροπαγίδων, βασιλόπουλων και πριγκιπισσών.

Μικροί και μεγάλοι αποχαιρέτησαν το 11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας. Ένα Φεστιβάλ που έγινε πλέον θεσμός και έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Κύπριοι από όλες τις γωνιές του νησιού αλλά και τουρίστες, μαζεύτηκαν για να απολαύσουν το αποκορύφωμα μιας εβδομάδας, δράσεων, εκδηλώσεων και εκθέσεων σε σχέση με τα μεσαιωνικά χρόνια στην Αγία Νάπα. Μια εξαιρετική και πρωτότυπη διοργάνωση από το δήμο Αγίας Νάπας, της οποία παρόμοιες θα ήταν ευχής έργο να βλέπαμε και από άλλους δήμους της Κύπρου.

Παράλληλα με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο 11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, οι θεματικές εκθέσεις που είχαν την ευκαιρία οι επισκέπτες να απολάυσουν ήταν: η Φωτογραφική έκθεση ‘’ Το παραμύθι της Ροδαφνούσας’’ του Μεσαιωνικού Ρόδου, τα "Τρία Βασίλεια - χρυσό, ασήμι, χαλκό" του ιδρύματος για περιφερειακά έργα, η έκθεση τέχνης από τη Διαχρονική Γκαλερί 'Κύπρος 1878-2014 μέσω Τέχνης’’, η έκθεση Βενετσιάνικης Μάσκας και κοσμημάτων της Μαρίας Βερεσιέ, η έκθεση Μεσαιωνικού οπλισμού του Κυριάκου Χατζηγιάννη, "Οι Πούππες" &"Η Προίκα της γιαγιάς μου" και Παραδοσιακά Ενδύματα του τόπου μας’’ του Γιώργου Κογιώνη, η φωτογραφική έκθεση του Παναγιώτη Γέριμου κ.α.

Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ στην Αγία Νάπα, υλοποιήθηκε μεταξύ 8-15 Οκτωβρίου 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα