Μένουν "πινελιές" για τη μελέτη αγωγού Αφροδίτη-Αίγυπτος

Αν και τα Αιγυπτιακά ΜΜΕ, μεταδίδουν ότι η τεχνοοικονομική μελέτη που αφορά στη δημιουργία αγωγού μεταφοράς ΦΑ από το οικόπεδο 12 στις εγκαταστάσεις της Αιγύπτου, ολοκληρώθηκε, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από το Υπουργείο Ενέργειας της ΚΔ.

Τη διενέργεια της μελέτης ανέλαβε η εταιρεία Enppi. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της περασμένης Πέμπτης στην Αίγυπτο,

το οποίο επικαλείτο και δηλώσεις του επικεφαλής της κρατικής εταιρείας ΦΑ της Αιγύπτου (EGAS), η τεχνοοικονομική μελέτη ολοκληρώθηκε και τυγχάνει αξιολόγησης από την εταιρεία.

Πηγή του Υπουργείου Ενέργειας, ανέφερε στο SigmaLive, ότι οι Αιγύπτιοι «βιάστηκαν», καθώς η μελέτη αν και βρίσκεται στα τελευταία στάδια, απομένουν οι τελευταίες πινελιές για να ολοκληρωθεί.

Πάντως από μέρους ΕΥΚ, δεν υπήρξε καμία αντίδραση, αν και ο Πρόεδρος της EGAS, έδωσε στην δημοσιότητα κάποια στοιχεία που αφορούν την συμφωνία αλλά και τη μελέτη.

Η μελέτη περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά και το κόστος σύνδεσης της «Αφροδίτης» με την Αίγυπτο. Ανέφερε επίσης ότι η προμήθεια ΦΑ αναμένεται να αρχίσει το 2018, και πως οι παρεχόμενες ποσότητες θα κυμαίνονται περίπου στα 700 mcf/d φυσικού αερίου. Ο αγωγός θα έχει μήκος 400 χιλιόμετρα, ενώ η τιμή πώλησης αναμένεται να κυμανθεί στα 6 δολάρια ανά εκατομμύριο BTU.

[email protected]

Follow @zannettosn

Keywords
Τυχαία Θέματα