Με το δεξί στη νέα εποχή

Στο ντεμπούτο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, η Ομόνοια πήρε πολύτιμο τρίποντο κόντρα στον μαχητικό Άρη

ΑΡΗΣ 0
ΟΜΟΝΟΙΑ 1
44’ (πεν.) Σιέρινταν

Με το δεξί ξεκίνησε τη νέα πρόκληση στην καριέρα του ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Στο ντεμπούτο του Σέρβου τεχνικού η Ομόνοια πέρασε νικηφόρα από το Τσίρειο στάδιο, επικρατώντας του Άρη με 1-0. Το γκολ - πέναλτι του Σιέρινταν στο 44΄ ήταν αρκετό για να χαρίσει το 5ο φετινό τρίποντο στο «τριφύλλι» και παράλληλα να

σταματήσει το εντυπωσιακό σερί των 4 νικών της «ελαφράς ταξιαρχίας». Με τη νίκη τους οι «πράσινοι» κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις απώλειες που είχαν δύο από τις τέσσερις ομάδες που προπορεύονται και μείωσαν στους 3 βαθμούς από την 4η θέση (Απόλλων) και στους 7 από τους πρωτοπόρους ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ.

Η Ομόνοια είχε δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο. Τραυματίες αποχώρησαν οι Ρούνιε και Γκουλόν και σήμερα θα διαφανεί η σοβαρότητα της κατάστασής τους.
Δικαιολογημένα τα παράπονα των ανθρώπων του Άρη για τον λανθασμένο καταλογισμό του πέναλτι στη βουτιά του Χαφές (έπρεπε να τιμωρηθεί για θέατρο). Ανύπαρκτη επιθετικά για 65 λεπτά η ομάδα της Λεμεσού, ανέβηκε μετά το 65’ και έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Γκονζάλες στο 71’ (δοκάρι σε κοντινή κεφαλιά) για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Δυο δοκάρια!
Η Ομόνοια ήταν η ομάδα που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Είχε μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς της νίκης και το έδειξε με τον τρόπο που ξεκίνησε το παιχνίδι. Μπήκε πιο δυνατά και στα πρώτα 10 λεπτά έφτιαξε κάποιες προϋποθέσεις για γκολ. Οι πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες όμως ήρθαν λίγο αργότερα.
Λόγω της πίεσης, που ασκούσαν όλο και περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου, οι «πράσινοι» αγκάλιασαν σε δύο περιπτώσεις το γκολ. Και στις δύο περιπτώσεις όμως ο Νουρεντινόφσκι είχε για σύμμαχο τα δοκάρια του. Η πρώτη ήταν σε κοντινό, δυνατό σουτ του Χριστοφή (19΄) και η δεύτερη σε κεφαλιά του Ρούνιε (24’).

Ντόμινο… αλλαγών
Σε ένα χρονικό σημείο όπου η Ομόνοια ανέβαζε ρυθμούς και φλέρταρε με το 0-1, ήρθε ο τραυματισμός του Ρούνιε για να χαλάσει τη χημεία. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς επέλεξε να ρίξει τον Σιέρινταν στη θέση του Κροάτη και να κάνει και αρκετές εσωτερικές αλλαγές. Ο Γκουλόν οπισθοχώρησε για να παίξει δίπλα από τον Ρομαρίκ στα στόπερ, ο Ασίς μετακινήθηκε δίπλα από τον Οικονομίδη, ενώ ο Σκέμπρι μετατράπηκε σε δεύτερο επιθετικό, πίσω από τον Ιρλανδό. Αποτέλεσμα αυτών των αλυσιδωτών αλλαγών ήταν να χαθεί η ομοιογένεια που είχε στο παιχνίδι του το «τριφύλλι», να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό στη μεσαία γραμμή και να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις για γκολ.

Πέναλτι… για Όσκαρ!
Αφού χρειάστηκε να περάσουν 10-15 λεπτά για να ξαναβρεί ρυθμό στο παιχνίδι της, η Ομόνοια πίεσε στα τελευταία στάδια του πρώτου ημιχρόνου. Και αφού ο Χριστοφή δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση, φτάσαμε στο 42΄ όπου οι «πράσινοι» κέρδισαν πέναλτι σε… θεαματική βουτιά του Χαφέζ. Ο Αιγύπτιος μπήκε στην περιοχή, ντρίπλαρε τον Παναγή, έπεσε στο έδαφος και ο Νικόλας Αθανασίου σφύριξε πέναλτι. Η επαναληπτική προβολή της φάσης έδειξε πως δεν υπήρχε καμία επαφή μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών, παρά μόνο θέατρο από τον αριστερό μπακ της Ομόνοιας.
Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Κίλιαν Σιέρινταν, ευστόχησε και με το 4ο φετινό του γκολ έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Επιθετικός μονόλογος
Με ανεβασμένη την ψυχολογία και τα πόδια πιο ελαφριά, οι «πράσινοι» μπήκαν με άλλον αέρα στο β’ μέρος και στα πρώτα λεπτά έχασαν σπουδαία ευκαιρία για το 0-2, ο Σιέρινταν όμως ενήργησε εγωιστικά, τελείωσε μόνος του τη φάση και ο Νουρεντινόφσκι απέκρουσε σωτήρια. Για 15 λεπτά ακολούθησε επιθετικός μονόλογος από πλευράς της ομάδας του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, δημιουργώντας 3-4 πολύ καλές στιγμές για να κλειδώσει το πολύτιμο τρίποντο.

Δοκάρι ο Άρης
Για 65’ λεπτά ο Άρης ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτος επιθετικά, αφού μοναδική αξιόλογη φάση ήταν ένα άστοχο σουτ του Μαραγκουδάκη στο 8’. Μη έχοντας όμως άλλη επιλογή και τίποτα να χάσει, αποφάσισε να βγει με περισσότερους ποδοσφαιριστές στην επίθεση και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Και παραλίγο να το πετύχει στο 71’, όταν ο «Πούλπο» Γκονζάλες βρέθηκε αφύλακτος στη μικρή περιοχή, έπιασε την κοντινή κεφαλιά, η μπάλα όμως σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Παναγή! Αυτή ήταν η φάση του αγώνα για την «ελαφρά ταξιαρχία», αφού παρά την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της και 2-3 ευκαιρίες που βρήκε, δεν κατάφερε να φτάσει στο 1-1.

Στα τελευταία λεπτά η Ομόνοια προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που άφησε στην άμυνά του ο αντίπαλος, δεν ήταν όμως ψύχραιμη στην τελική προσπάθεια. Το γκολ - πέναλτι του Σιέρινταν ήταν πάντως αρκετό για να επιστρέψει στις επιτυχίες και να μειώσει στους 7 βαθμούς από την κορυφή και στους 3 από την 4η θέση.

Διαιτητές: Νικόλας Αθανασίου (Α. Μιχαηλίδη - Χρ. Σπανός)
Kίτρινες: Παναγή, Μπαγκούρα, Ράντι / Χαφέζ, Ρόμαρικ
Άρης: Νουρεντινόφσκι, Μποργκ, Οζίας, Χριστοφόρου, Ευσταθίου, Παναγή, Μπαγκούρα (58' Ράντι), Κύπρου, Μαραγκουδάκης (85' Κυριάκου), Μπόνιφεϊς (65' Πούλπο)
Ομόνοια: Παναγή, Ράμος, Ρόμαρικ, Ρούνιε (33' Σέρινταν), Χαφέζ, Γκουλόν (74' Καντούτσης), Οικονομίδης, Ασίς, Χριστοφή (69' Μπατιμπαγκά), Κιρμ, Σκέμπρι

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
8' Το σουτ του Μαραγκουδάκη θα φύγει πολύ πάνω από την εστία του Παναγή.
19' Από μπαλιά του Χαφέζ ο Χριστοφή θα βρεθεί σε θέση βολής, το εξ επαφής δυνατό σουτ του όμως τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Νουρεντινόφσκι.
24' Ο Κιρμ εκτελεί κόρνερ, ο Ρούνιε έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα σταμάτησε και πάλι στην κάθετη δοκό του Σκοπιανού τερματοφύλακα.
51’ Τέσσερις επιθετικοί της Ομόνοιας απέναντι σε τρεις αμυντικούς, ο Σιέρινταν πήρε πάνω του τη φάση και το διαγώνιο σουτ αποκρούστηκε από τον Νουρεντινόφκσι.
55’ Ο τερματοφύλακας του Άρη απέκρουσε δύσκολα στην αριστερή του γωνία το δυνατό σουτ του Οικονομίδη.
58’ Εξαιρετικές προϋποθέσεις για την Ομόνοια σε ανοιχτό γήπεδο, κακό το γύρισμα του Κιρμ.
62’ Σουτ του Χριστοφή από το ύψος του πέναλτι, πολύ άστοχο.
64’ Ατομική ενέργεια και σουτ από τον Χαφέζ, λίγο άουτ.
71' Φάουλ από αριστερά, εξ επαφής κεφαλιά του Γκονζάλεζ, η μπάλα σταματά στο αριστερό δοκάρι του Παναγή!
80’ Απευθείας φάουλ από τον Αουρέλιο, αποκρούει στη δεξιά του γωνία ο Παναγή.
82’ Η κοντινή κεφαλιά του Μαραγκουδάκη δεν θα βρει στόχο.
88’ Από πολύ κοντά ο Σκέμπρι δεν μπορεί να τελειώσει τη φάση, λόγω της πίεσης που άσκησε αμυντικός.

Μιλόγεβιτς: «Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη»
«Όσοι ήταν στο γήπεδο, είδαν και μπορούν να κρίνουν», δήλωσε ο Ναγκόε
Ικανοποιημένος για τη νίκη της ομάδας του στο δικό του ντεμπούτο παρουσιάστηκε ο τεχνικός της Ομόνοιας, Βλάνταν Μιλόγιεβιτς, προσθέτοντας πως υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη.

Αναλυτικά: «Αναλύσαμε τα προηγούμενα παιχνίδια του Άρη και είδαμε πού μπορούμε να χτυπήσουμε. Δεν μας είχε κάνει κάποια απειλητική φάση πέρα από μια στιγμή που βρήκε δοκάρι. Γνωρίζαμε για τα επικίνδυνα κτυπήματα από στημένα του Αουρέλιο και πέρα από εκείνη την στιγμή που μας ξέφυγε, δεν υπήρξε κάτι άλλο. Σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιούμενος, καθώς είχαμε καλό κράτημα της μπάλας και πιέζαμε σε όλο το γήπεδο, όπως ζήτησα. Είχαμε κάποιες φάσεις που έπρεπε να τελειώσουμε. Θα επιδιώξουμε να το βελτιώσουμε αυτό. Το ξέραμε πως είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έχει πετύχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ευχαριστώ και τον υπέροχο κόσμο. Θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Νιώσαμε πολύ καλά με τους συνεργάτες μου. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη. Στόχος είναι να παίζουμε με το κεφάλι κάτω και να παίρνουμε αποτελέσματα».

«Αξίζαμε περισσότερα»
Μπορεί να μη μίλησε ευθέως για το πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια, ωστόσο ο προπονητής του Άρη, Έουγκεν Ναγκόε, άφησε σαφείς αιχμές για τη συγκεκριμένη φάση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για το παιχνίδι. Κατά τη δική μου άποψη κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και αξίζαμε και περιμέναμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Αξίζαμε περισσότερα από αυτό το παιχνίδι. Όσοι ήταν στο γήπεδο είδαν και μπορούν να κρίνουν και είναι καλύτερο από το να μιλήσω εγώ. Είναι καλύτερα να μιλάμε στο γήπεδο παρά στην τηλεόραση. Συγχαρητήρια στην Ομόνοια και τον νέο προπονητή της. Είμαι ευχαριστημένος από ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού».

Keywords
Τυχαία Θέματα