Με ρεκόρ συμμετοχών στους Ολυμπιακούς η Αμερική

Η Ολυμπιακή επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών (USOC) ανακοίνωσε την αποστολή για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Η αποστολή θα έχει έντονο το «άρωμα γυναίκας», καθώς 292 αθλήτριες θα κάνουν το ταξίδι για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, αριθμός, που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της USOC. Συνολικά 555 αθλητές και αθλήτριες μετέχουν στην αποστολή, οι οποίοι, σύμφωνα με την Ολυμπιακή επιτροπή, θα διεκδικήσουν 244 από τα συνολικά 306 μετάλλια των αγώνων

στο Ρίο.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες το Λονδίνου, πριν τέσσερα χρόνια, οι Αμερικάνοι είχαν κατακτήσει 46 χρυσά και 104 συνολικά μετάλλια και στη Βραζιλία θέλουν να κάνουν νέο ρεκόρ. Ο αριθμός τω γυναικών (292) κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ, όταν στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008, είχαν λάβει μέρος 289 αθλήτριες των ΗΠΑ. Από τους 555 της αποστολής, οι 191 έχουν μετάσχει ξανά σε Ολυμπιακούς, ενώ ο ιππέας, Φίλιπ Ντάτον, και ο Εμίλ Μίλεφ και η Κιμ Ρόουντ, της σκοποβολής, θα μετάσχουν στην έκτη (!) διοργάνωση της καριέρας τους.

Στην αποστολή μετέχουν και ο θρύλος της κολύμβησης, Μάικλ Φελπς, ο δρομέας μεσαίων αποστάσεων, Μπέρνταρντ Λαγκάτ, η κορυφαία τενίστρια, Σερένα Γουίλιαμς, και η αθλήτρια του μπιτς βόλεϊ, Κέρι Γουόλς Τζένιγκς. Ολοι αυτοί θα λάβουν μέρος για πέμπτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Φελπς, που έχει το ρεκόρ με την κατάκτηση 18 χρυσών μεταλλίων, θα διεκδικήσει μετάλλιο σε τρία, τουλάχιστον, αγωνίσματα της κολύμβησης στο Ρίο. Επίσης η σταρ του στίβου, Αλισον Φέλιξ, που έχει κατακτήσει τέσσερα χρυσά και συνολικά έξι μετάλλια, θα πάει σε Ολυμπιακούς για τέταρτη φορά, ενώ στη Βραζιλία έχει στόχο το μετάλλιο στα 400μ. και στα 4χ400μ.

Βέβαια στα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού είναι η ομάδα μπάσκετ, με τα αστέρια του ΝΒΑ, καθώς και η σταρ της γυμναστικής, Σιμόν Μπάιλς. Ο ιππέας Ντάτον, 52 ετών, είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία της αποστολής, ενώ ο νεότερος είναι ο Κανάκ Τζα, που στα 16 του χρόνια θα διεκδικήσει τη διάκριση στο πινγκ πονγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα