ΑΕΚ: Μπορεί για την υπέρβαση

Οι «κιτρινοπράσινοι» το πιστεύουν και θα κυνηγήσουν από τον πρώτο αγώνα όλες τους τις πιθανότητες
-------------------------------------------------------------------------------------

Όλοι στην ΑΕΚ γνωρίζουν τις δυσκολίες τις οποίες θ’ αντιμετωπίσουν στους δύο αγώνες με την Σπαρτάκ Μόσχας. Άπαντες, όμως, πιστεύουν και στις δυνατότητές τους. Ο καθένας προσωπικά, αλλά κυρίως ομαδικά. Αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου τότε δεν έχεις κανένα μέλλον και καμιά τύχη. Σε τέτοιου είδους αγώνες χρειάζεσαι αρκετή τύχη,

πίστη στις δυνατότητές σου και κυρίως να περιορίσεις τα λάθη. Οι «κιτρινοπράσινοι» στα τέσσερα προηγούμενα φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια πέτυχαν τέσσερεις νίκες, δεν ήταν όμως αλάνθαστοι. Τα λάθη που έγιναν εντοπίστηκαν από τον Ιμανόλ Ινττιάκεθ, ο οποίος είχε την άνεση και την ευχέρεια να δοκιμάσει και διαφορετική παράταξη και διαφορετικές ενδεκάδες, όταν μπορούσε. Με βάση τη σταθερότητα που διακρίνεται στον τρόπο ανάπτυξης αλλά και στην ομοιογένεια, η ΑΕΚ δείχνει ότι έχει την ικανότητα να κάνει την υπέρβαση απέναντι στους Ρώσους και να πάρει αυτή την πρόκριση από το φαβορί.

Το γεγονός αυτό είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του Ιντιάκεθ. Για πρώτη φορά φέτος είναι το αουτσάιντερ και ο τρόπος με τον οποίο θ’ αγωνιστεί θα είναι πολύ διαφορετικός. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση απ’ όλους από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Καμία χαλάρωση και όλοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Σε δηλώσεις τους πάντως, όσοι παίκτες της ΑΕΚ μίλησαν μετά το τέλος του τελευταίου αγώνα με την Κλίφτονβιλ, τόνισαν ότι μπορούν να κάνουν την υπέρβαση και ότι μπορούν να κερδίσουν τον οποιοδήποτε αντίπαλο.

Από τις δηλώσεις των «κιτρινοπρασίνων» εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η ΑΕΚ μπορεί να τα καταφέρει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι προσγειωμένοι ή ότι υπερτιμούν τις δυνατότητές τους. Το αντίθετο μάλιστα. Πιστεύουν πολύ στις δυνατότητές τους και έχουν και τις περσινές εμπειρίες με την Μπορντό. Ο κορμός παραμένει ο ίδιος και μάλιστα προστέθηκε η εμπειρία του Χαραλαμπίδη, ο οποίος έχει αγωνιστεί και κόντρα σε πολύ πιο δύσκολους αντιπάλους. Σίγουρα «κλειδί» στην υπόθεση πρόκριση θα είναι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα την ερχόμενη Πέμπτη. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να πάρει θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα πρέπει να είναι η νίκη ή τουλάχιστον το μηδέν παθητικό, τότε στη Μόσχα όλα θα είναι ανοικτά, σε διαφορετική περίπτωση οι πιθανότητες θα μειωθούν κατά πολύ.

Όλοι στη διάθεση του Ιντιάκεθ
26 παίκτες δηλώθηκαν από την ΑΕΚ στον πρώτο και δεύτερο κατάλογο για τους αγώνες του τρίτου προκριματικού γύρου με τη Σπαρτάκ Μόσχας. Μέσα για πρώτη φορά τα νέα αποκτήματα Τρουγιόλς και Ακοράν. Ο δεύτερος θα προλάβει σίγουρα τον επαναληπτικό, αφού δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Ο Τρουγιόλς θα είναι κανονικά στη διάθεση του Ιντιάκεθ, όπως και ο Λαμπάν που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Σήμερα οι «κιτρινοπράσινοι» επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά το χθεσινό ρεπό που τους δόθηκε από την τεχνική ηγεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα