Με νίκη «κλειδώνει» την τετράδα

ΑΕΛ
Τρίποντο με Ομόνοια για να δώσει στη συνέχεια τη «μάχη», ώστε να προλάβει την 3η θέση που εξασφαλίζει εισιτήριο για την Ευρώπη

Και τώρα νίκη με Ομόνοια για να «κλειδώσει» την 4άδα. Στην ΑΕΛ, μετά τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ, ξέρουν ότι αύριο στο ΓΣΠ έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, κερδίζοντας, να ξεφύγουν 7 βαθμούς από το «τριφύλλι» και, ουσιαστικά, να εξασφαλίσουν την είσοδο της ομάδας στην 4άδα και να

προσπαθήσουν στα τελευταία πέντε παιγνίδια μήπως και μπορέσουν να προλάβουν την 3η θέση που εξασφαλίζει εισιτήριο για την Ευρώπη.

Φυσικά νίκη μέσα στο ΓΣΠ δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, όμως, με την ψυχολογία που απέκτησε η λεμεσιανή ομάδα και με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, όλοι στην ΑΕΛ αισιοδοξούν ότι αυτήν τη φορά μπορούν να τα καταφέρουν, έτσι ώστε να κάνουν το πιο αποφασιστικό βήμα προς την υλοποίηση του μεγάλου φετινού της στόχου.

Αγωνιστικά, ο Μπρούνο Μπαλταζάρ με εξαίρεση τον Τζούνιορ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Ο Πίτι εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει, προβλήματα με τραυματισμούς δεν προέκυψαν, ούτε ο Αϊρόσα που δέχθηκε κίτρινη προχθές ήταν στο όριο, άρα δεν υπάρχουν τιμωρημένοι.

Αυτό επιτρέπει στον Πορτογάλο τεχνικό των «κιτρίνων» να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς προβλήματα. Βέβαια η προετοιμασία της ΑΕΛ για τον αυριανό αγώνα είναι και πάλι πολύ σύντομη, αφού ουσιαστικά μόνο δύο προπονήσεις μπορούν να γίνουν, εκ των οποίων η μία είχε αποθεραπεία για όσους αγωνίστηκαν την Κυριακή.

Θα ακούνε Αρουαμπαρένα και θα κρύβονται στην ΑΕΚ. Ο Βάσκος επιθετικός της ΑΕΛ είδε μπροστά του την ομάδα της Λάρνακας και αφήνιασε. Είχε να σκοράρει σχεδόν δύο μήνες (από τις 12/02 κόντρα στην ΑΕΚ), πέτυχε δύο τέρματα και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη.

Το εντυπωσιακό είναι πως και προχθές και στον προηγούμενο αγώνα στη Λεμεσό είδε δίκτυα στις καθυστερήσεις. Έφθασε τα 11 τέρματα στο πρωτάθλημα και στην ΑΕΛ περιμένουν ανάλογη συνέχεια για να μπορέσει η ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της.

Την αλλάζει ο Μπαλταζάρ
Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ επέλεξε να αγωνιστεί η ομάδα του με σχήμα με δύο επιθετικούς, θέλοντας να αιφνιδιάσει τους Λαρνακείς και να τους ασκήσει πίεση. Τα κατάφερε και πάλι, έμεινε αήττητος για 3ο σερί παιγνίδι στον πάγκο της ομάδας και αλλάζει για τα καλά το κλίμα.

Μάλιστα για δεύτερο παιγνίδι στη σειρά (μετά το κύπελλο) η ΑΕΛ είχε πολύ καλή αμυντική παρουσία και δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να κάνει σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο β' ημίχρονο η καλύτερη φάση της ΑΕΚ ήταν η στραβοκλωτσιά του Μιτρέα που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της ΑΕΛ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός παρά το ότι ανέλαβε την ΑΕΛ σε μια δύσκολη περίοδο, με συνεχόμενα ντέρμπι και κρίσιμα για την πορεία της ομάδας, δεν διστάζει να δοκιμάζει σχήματα και ποδοσφαιριστές ανάλογα με τον αντίπαλο που έχει ενώπιόν του. Τρία παιγνίδια στον πάγκο της ομάδα, τρεις διαφορετικές τακτικές, τρεις διαφορετικές αγωνιστικές φιλοσοφίες που όλες έφεραν αποτέλεσμα.

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, με τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μερικές ώρες σήμερα το απόγευμα οι φίλοι της ΑΕΛ. Από τις 17:00 μέχρι τις 19:00 θα βρίσκονται στο κατάστημα της ομάδας, σε μια ειδική εκδήλωση για το Πάσχα. Όπως αναφέρει η ΑΕΛ, γι' αυτές τις μέρες ισχύουν ειδικές εκπτώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα