Το σερί επί της «αιωνίου» και το κίνητρο της Πέμπτης

ΑΠΟΕΛ
Οι «γαλαζοκίτρινοι» ξέφυγαν στο +7 και βλέπουν το ντέρμπι με τον Απόλλωνα ως μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το πιο αποφασιστικό βήμα για το 4ο σερί

Οι «γαλαζοκίτρινοι» μπορούν να αισθάνονται διπλά χαρούμενοι αφού πέραν της νίκης επί της Ομόνοιας, θα έλεγε κανείς ότι άπαντες δούλεψαν γι’ αυτούς στα παιχνίδια της 30ής αγωνιστικής. Κι αυτό γιατί τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων έφεραν την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν εκ νέου στο +7, ρεφάροντας τις απώλειες που είχε την προηγούμενη αγωνιστική.

Οι πρωταθλητές εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο την ήττα που είχε ο Απόλλωνας την προηγούμενη

ημέρα, κέρδισαν με τη σειρά τους την Ομόνοια στο ντέρμπι των αιωνίων και, δύο ώρες αργότερα, η ΑΕΛ τους έκανε άλλο ένα δώρο, επικρατώντας της ΑΕΚ.

Από το ντέρμπι της Κυριακής, στον ΑΠΟΕΛ κρατούν δύο πράγματα. Πρώτον, το ότι πέτυχαν την τρίτη φετινή νίκη επί της Ομόνοιας, έχοντας 100% επιτυχία τη φετινή σεζόν και, δεύτερον, την πολύ καλή παρουσία του Εμπεσίλιο, που συνοδεύτηκε με το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» συνέχισαν το εκπληκτικό τους σερί, πετυχαίνοντας την έκτη τους διαδοχική επιτυχία επί της Ομόνοιας, επίδοση που τους έφερε να ισοφαρίζουν αυτήν των «πρασίνων» από το 1959-62.

Επιπλέον, τελευταία φορά που ο ΑΠΟΕΛ γνώρισε την ήττα από την Ομόνοια ήταν πριν από τέσσερα χρόνια, συγκεκριμένα από τις 6 Απριλίου του 2013, όταν έχασε με 3-0. Είναι φανερό ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν πάρει για τα καλά τον αέρα από την αιώνια αντίπαλό τους, κάτι που ανεβάζει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

Δεν περνά απαρατήρητη η πολύ καλή παρουσία του Εμπεσίλιο, η οποία ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή, σε μια περίοδο που είναι φανερό ότι ο Τόμας Κρίστιανσεν τον έχει ανάγκη. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός, μέχρι την ώρα της αλλαγής του, κατάφερε να σκοράρει, κάτι που τελικά φάνηκε ότι ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, ενώ γενικότερα η εμφάνισή του ήταν η καλύτερη που πραγματοποίησε με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Επιπλέον, πολύ καλή παρουσία είχε και ο Κάνιας, που και αυτός πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση από τον Ιανουάριο που πήγε στον Αρχάγγελο.

Η ευκαιρία του
Στον ΑΠΟΕΛ έχουν είδη γυρίσει σελίδα και έχουν στρέψει αποκλειστικά την προσοχή τους στο ντέρμπι της ερχόμενης Πέμπτης στο «Τσίρειο» με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Όπως έχουν διαμορφωθεί τα βαθμολογικά δεδομένα, στον ΑΠΟΕΛ θεωρούν ως μια μεγάλη ευκαιρία στο συγκεκριμένο παιχνίδι, εάν κερδίσουν, να κάνουν το πιο μεγάλο βήμα για κατάκτηση του τέταρτου σερί πρωταθλήματος.

Η ψυχολογία είναι σαφώς στη μεριά των ποδοσφαιριστών του Τόμας Κρίστιανσεν και γνωρίζουν ότι οι «κυανόλευκοι» θα νιώθουν μεγάλη πίεση, αφού θα παίζουν με την πλάτη στον τοίχο. Και πάνω σε αυτό, ο Δανός τεχνικός θέλει να «χτίσει» στις δύο εναπομείνασες προπονήσεις.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι μαθημένοι τη φετινή περίοδο να πορεύονται με τις απουσίες και το ίδιο θα κάνουν σε άλλο ένα παιχνίδι. Πέραν των Βινίσιους και Εφραίμ, η επιστροφή των οποίων οριοθετείται μετά το Πάσχα, αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Εμπεσίλιο και Μερκή, που στον αγώνα της Κυριακής αποχώρησαν με προβλήματα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο Ολλανδός χθες ακολούθησε φυσικοθεραπεία και πρόγραμμα στο γυμναστήριο, λόγω μυϊκής διάτασης, ενώ ο Μερκής έγινε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων στον δικέφαλο μηριαίο. Πάντως, ο χρόνος δεν είναι υπέρ κανενός και, μάλλον, ο κ. Κρίστιανσεν θα στερηθεί την παρουσία των δύο. Καθοριστική κρίνεται η σημερινή προπόνηση για τον Στάθη Αλωνεύτη.

Εάν καταφέρει να προπονηθεί, τότε θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του για το ντέρμπι της Πέμπτης. Χθες, έκανε φυσικοθεραπεία και πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα