Με μέλη του ΕΒΕ Λάρνακας συναντήθηκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Τοπικά θέματα συζήτησε με μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Λάρνακας ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δελτίο Τύπου του ΕΒΕ Λάρνακας αναφέρεται ότι «στα πλαίσια των επαφών των μελών του ΕΒΕ Λάρνακας με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νεοφύτου, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΒΕ Λάρνακας, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος, όπου, παρουσία επιχειρηματιών της Λάρνακας, συζητήθηκαν

τοπικά θέματα και θέματα της εθνικής οικονομίας γενικότερα».

Προστίθεται ότι «ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Σταύρος Σταύρου αναφέρθηκε στις επιδιώξεις του Επιμελητηρίου στα κύρια τοπικά θέματα, όπως τη μετακίνηση εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, την υλοποίηση των δύο φάσεων (3η 4η φάση) Λάρνακας – Δεκέλειας και την πραγματοποίηση του ενιαίου έργου Λιμανιού – Μαρίνας. Ταυτόχρονα, επεσήμανε τη σημασία της προσέλκυσης ξένων επενδυτών, της αξιοποίησης της καινοτομίας, της ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος και της περαιτέρω σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «ο κ. Σταύρου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του φακέλου κατοχύρωσης του χαλουμιού, αφού ο συγκεκριμένος τομέας πραγματοποιεί αλματώδεις αυξήσεις, ενώ όχι μόνο οι εξαγωγές, αλλά και η πλειοψηφία της παραγωγής γάλακτος προέρχεται από την επαρχία Λάρνακας. Επανέλαβε, επίσης, το ενδιαφέρον και την προσμονή όλων των επιχειρηματιών για επίλυση του Κυπριακού και ενοποίηση της κυπριακής οικονομίας».

Από την πλευρά του ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΒΕ, «αναφέρθηκε στην άνοδο της εθνικής οικονομίας, μετά από την κρίση σε όλους τους τομείς, μεταξύ των οποίων ο τουρισμός και οι κατασκευές, και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ξένων αγορών προς την Κύπρο, ενώ προέβλεψε περαιτέρω πρόοδο της κυπριακής οικονομίας, με αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης».

Ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ, σημειώνεται στο δελτίο Τύπου του ΕΒΕ Λάρνακας, «δήλωσε αισιοδοξία για βελτίωση και πρόοδο της τοπικής οικονομίας, με τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και την πραγματοποίηση του ενιαίου έργου λιμανιού – μαρίνας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα