Φόβοι για εξάπλωση θανατηφόρας επιδημίας μέσω τουριστών(pic)

Σε συναγερμό για πανώλη βρίσκονται εννέα χώρες γύρω από τη Μαδαγασκάρη, ενώ υπάρχουν φόβοι για εξάπλωσή της μέσω των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα.

Σύμφωνα με τη βρετανική The Sun, η εμφάνιση της πανώλης είναι ανησυχητική και πολύ επικίνδυνη, καθώς έχει πνευμονική μορφή, που σημαίνει ότι εξαπλώνεται με το φτάρνισμα και τον βήχα.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η

επιδημία μπορεί να χειροτερέψει, με τους νεκρούς να φτάνουν στους 124 και τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 1,300.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει στείλει 1,3 εκατομμύρια δόσεις αντιβιοτικών. «Είναι αρκετά για 5.000 ασθενείς και την προστασία 100.000 ανθρώπων που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί τους», αναφέρει εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Τα αντιβιοτικά αυτά διανεμήθηκαν σε διάφορα κέντρα υγείας. Ο ΠΟΥ έστειλε, επίσης, υλικά απολύμανσης και 150.000 στολές προστασίας.

Ταυτόχρονα, ο ΠΟΥ έχει ήδη κινητοποιήσει το σύνολο των πόρων του, 1,5 εκατομμύριο δολάρια, όμως εκτιμά ότι έχει ανάγκη συνολικά 5,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ειδικός ανέφερε στη The Sun ότι η θανατηφόρα πανώλη μπορεί να βγει εκτός περιφέρειας λόγω των συχνών πτήσεων από και προς τη χώρα.

Την κατάσταση δυσχεραίνει η πνευμονική μορφή που πήρε η επιδημία και είναι η πιο δύσκολη να αντιμετωπιστεί. Εάν δεν χορηγηθεί σε κάποιον φαρμακευτική αγωγή έγκαιρα, θα καταλήξει από την ασθένεια.

Τα συμπτώματα της πανώλης περιλαμβάνουν ξαφνικούς πυρετούς, πόνους στο κεφάλι και το σώμα, έμετο και ναυτία.

«Βρισκόμαστε στην ενεργητική φάση της επιδημίας αυτής. Αναμένουμε και άλλα κρούσματα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, προειδοποιώντας όμως ότι τα κρούσματα, αυτή τη βδομάδα, είχαν διπλασιαστεί.

Οι χώρες που βρίσκονται σε συναγερμό είναι η Αιθιοπία, η Κένυα, ο Μαυρίκιος, η Μοζαμβίκη, οι Σεϋχέλλες, η Νότια Αφρική και η Τανζανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα