Τι ισχύει με μειώσεις ΑΗΚ –Ποιοι επωφελούνται (Παραδείγματα)

Μειώσεις στους λογαριασμούς θα έχουν τα νοικοκυριά από τη νέα χρονιά.

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι μίλησε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου και ξεκαθάρισε τι ισχύει με τις μειώσεις στους λογαριασμούς.

«Τα νοικοκυριά δεν έλαβαν τις νέες διατιμήσεις ακόμη. Από τη νέα χρονιά θα λαμβάνουν τους λογαριασμούς με τις νέες διατιμήσεις που θα περιλαμβάνουν τις οδηγίες της ΕΕ», ανέφερε.

Διευκρινίσεις

για τιμές

Σύμφωνα με τη νέα μεθοδολογία, θα υπάρχει μια χρέωση, για όσες κιλοβατόρες κι αν καταναλωθούν. Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου είχε διατιμήσεις ανάλογα με τις κιλοβατόρες.

Με τις νέες διατιμήσεις, ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 800 κιλοβατόρες, θα έχει μείωση 4% τον μήνα. Αν η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη, θα είναι περισσότερη η μείωση.

Αν είναι κάτω από 500 κιλοβατόρες, θα καταγραφεί αύξηση της τάξης των 11 σεντ για μια διμηνία. Αν είναι ακόμη πιο κάτω, θα είναι μεγαλύτερη αύξηση.
Με την εφαρμογή των νέων διατιμήσεων, προκύπτει μια γενική μείωση της τάξης του 6%. Οι μειώσεις αφορούν τον μέσο όρο, σε ετήσια βάση.

Οδικός φωτισμός

Το θέμα αυτό αφορά αυτό τους πελάτες, σημείωσε η Χριστίνα Παπαδοπούλου, που είναι όλοι οι Δήμοι και οι Κοινότητες. «Αν έρθουν όλοι οργανωμένοι, η Αρχή μπορεί να κάνει τις τροποποιήσεις στο ωράριο, αρκεί να έχει ομαδικό αίτημα.

Έχει οριστεί σύσκεψη με όλους αυτούς στις 7 του Νοέμβρη. Αναφορικά με το θέμα των αυτοκινητόδρομων, αυτό είναι θέμα της Επαρχιακής Διοίκησης», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα