«Με ήθος, στον αγώνα τον καλό»

Μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΕΣΚ, η εκ των υποψηφίων, δημοσιογράφος Νάνσια Παλάλα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η προεδρία της Ένωσης Συντακτών δεν αποτελεί αξίωμα. Η προεδρία της ΕΣΚ σημαίνει σκληρή δουλειά, επιμονή, συνέπεια και τεράστια προσπάθεια για αναβάθμιση του κύρους του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Υπηρέτησα με πάθος για σαράντα χρόνια τη δημοσιογραφία,

σε καιρούς δύσκολους, σε καιρούς έντονου ανταγωνισμού, αλλά και σε καιρούς γεμάτους προκλήσεις.

Όποιες όμως και αν ήταν οι συνθήκες, το ήθος για μένα ήταν υπέρτατο χρέος. Θα δώσω και τώρα τον αγώνα τον καλό, μακριά από σκοπιμότητες, με γνώμονα πάντα το καλό της δημοσιογραφίας και εμάς των υπηρετών της. Ειλικρινής και ανιδιοτελής επιθυμία μου είναι να προσφέρω στην οργάνωση μας με στόχο όλοι οι συνάδελφοι μαζί, να την πάρουμε πιο μπροστά και να την καταστήσουμε ενεργότερο μέρος της ευρύτερης κοινωνίας με πυξίδα την υποχρέωση μας να λέμε καθημερινά στους συμπολίτες μας όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν, ντόμπρα, με διαφάνεια και καθαρότητα».

«Η σαραντάχρονη, καθημερινή, επαγγελματική ενασχόληση μου με τη δημοσιογραφία, μου έχει προσφέρει εκτος από εμπειρίες, την ευκαιρία να γνωρίζω από πρώτο χέρι (και με το δύσκολο τρόπο) τα προβλήματα, τις προκλήσεις και γενικά όλα όσα ταλανίζουν το επάγγελμα μας. Πιστεύω επίσης πως μπορώ να συμβάλω ώστε να γίνουν όσα χρειάζεται, για να τοποθετήσουμε το λειτούργημα μας ψηλά, στο βάθρο στο οποίο του αρμόζει να βρίσκεται, για να αποτελεί, και έργοις, την τέταρτη εξουσία.

Ειλικρινά πιστεύω πως οι λειτουργοί του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, έχουμε δύναμη για πολλά, φτάνει να πιστέψουμε στη διεκδίκηση δικαιωμάτων με τον σωστό τρόπο, βήμα βήμα, μακριά από ακρότητες που συνήθως δεν έχουν το αναμενόμενο από εμάς -και για μας- αποτέλεσμα».

Τέλος, η Ν. Παλάλα σημειώνει ότι με την εκλογή της στην προεδρία της ΕΣΚ, θα υποβάλει αμέσως την παραίτηση της από τη θέση της ως επικεφαλής του οικονομικού τμήματος στην εφημερίδα "Η Σημερινή", όπου εργάζεται, για να αφοσιωθεί αποκλειστικά και μόνον στα νέα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτά.

«Υπηρέτησα με πάθος τη μάχιμη δημοσιογραφία για 40 τόσα χρόνια κι έχω τη φαρέτρα μου γεμάτη εμπειρίες. Πιστεύω πως τώρα είναι η ώρα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο επάγγελμα από μια άλλη έπαλξη, το ίδιο, ίσως και περισσότερο απαιτητική, αυτήν του αγώνα για τα δίκαια και τα δικαιώματά μας», καταλήγει.

* Η Νάνσια Παλάλα είναι δημοσιογράφος και υποψήφια για την Προεδρία της Ένωσης Συντακτών

Keywords
Τυχαία Θέματα