Ομόφωνο "όχι" στο αίτημα αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου


Ομόφωνη ήταν η άρνηση από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο τρίτο αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ζητούσε να

αποφυλακιστεί για λόγους υγείας αλλά και γιατί όπως είπε διατρέχει κίνδυνο μέσα στη φυλακή.

"Απορρίπτετε για τρίτη φορά; Μπράβο σας!" ήταν η άμεση αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ένταση μεταξύ του Άκη Τσοχατζόπουλου και δικηγόρου πολιτικής αγωγής σημειώθηκε στην έναρξη της διαδικασίας όταν η συνήγορος είπε στο δικαστήριο ότι ο πρώην Υπουργός σε προηγούμενη συνεδρίαση επιτέθηκε στους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής.

"Μετά το τέλος της προηγούμενης συνεδρίαση ο κ.Τσοχατζοπουλος και η σύζυγός του μας επιτέθηκαν. Υπήρξε άμεσος κίνδυνος συμπλοκής με τον έτερο συνήγορο πολιτικής αγωγής. Οι αστυνομικοί φρουροί του κ. Τσοχατζόπουλου παρακολουθούσαν και κανένας δεν παρενέβη. Δεν είναι δυνατόν να φεύγει ένας κρατούμενος χωρίς χειροπέδες εκτός δικαστηρίου. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα" είπε χαρακτηριστικά η κ. Ουρανία Μενδρινού.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ: Είσαστε στα καλά σας;
ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Αμέσως θα σας κάνω μήνυση. Ντροπή σας να λέτε τόσα ψέματα στο δικαστήριο! Να εγκαταλείψετε τη θέση της πολιτικής αγωγής αμέσως!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το δικαστήριο είναι αρμόδιο για όσα γίνονται εντός της αίθουσας, εφόσον κάτι γίνεται εκτός πρεπει να απευθυνθείτε στον αρμόδιο εισαγγελεα.
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΠΟΛ.ΑΓΩΓΗΣ: Βλέπετε οτι δεχόμαστε επίθεση και εντός της αίθουσας!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να είσαστε σεμνοί και ευγενικοί!

Απολογήθηκε η λογίστρια

Λίγο αργότερα, στην απολογία της η λογίστρια του πρώην υπουργού Ευφροσύνη Λαμπροπούλου αρνήθηκε την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αντιμετωπίζει, λέγοντας πως δεν είχε ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και πως ποτέ δε θα μπορούσε να φανταστεί αυτά για τα οποία κατηγορείται ο πρώην Υπουργός.

"Δεν μπορούσα να σκεφτώ αυτά τα πράγματα ακόμα και όταν ο Ζήγρας άφηνε υπόνοιες ότι πίσω από τις εταιρείες βρισκόταν ο Τσοχατζόπουλος. Έμεινα τέσσερα χρόνια στη φυλακή για αυτήν την ιστορία. Δεν έζησα πολυτελή ζωή εγώ. Ουδέποτε έλαβα χρηματικό ποσό από τον κ. Τσοχατζόπουλου και τον κ. Ζήγρα πέραν των λογιστικών υπηρεσιών που τους προσέφερα. Έντεκα υπουργούς είχα πελάτες ποτέ δε ζήτησα μία χάρη", είπε η κ. Λαμπροπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα