Μαθητές Πάφου: Η λύση δεν μπορεί να περιμένει

Αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές των σχολείων της Επαρχίας Πάφου, με σύνθημα «Κυπριακή Δημοκρατία – Ελεύθερη – Ενωμένη Πατρίδα» στον Χώρο Μνημείου Μακαρίου Γ΄ &Αντίστασης στην Πάφο.

Στον Χώρο του Μνημείου συγκεντρώθηκαν στις 11:00 το πρωί πέραν των χιλίων μαθητών, φωνάζοντας συνθήματα όπως “Κύπρος Ενωμένη Ομοσπονδιακή” και “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”.

Η πρόεδρος της ΕΣΕΜ Πάφου Στέλλα Ευθυβούλου, σε ομιλία της, ανέφερε πως μέσα από τη μορφή και το περιεχόμενο

της εκδήλωσης, οι μαθητές της Επαρχίας Πάφου επιθυμούν να στείλουν θετικά μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ότι συνεχίζουν να αγωνίζονται για επανένωση του τόπου και του λαού μας και ότι δεν συμβιβάζονται με τα κατοχικά δεδομένα.

Προς τους συμπατριώτες μας Τ/κ, στέλνουμε μηνύματα φιλίας, συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης των δύο κοινοτήτων, γιατί αυτό επιβάλλει, όπως είπε, το συμφέρον του λαού μας και του αντικατοχικού αγώνα που διεξάγουμε για επανένωση της πατρίδας μας.

Πρόσθεσε πως από την επαναπροσέγγιση και τη συνεργασία Ε/κ και Τ/κ μόνο οι εχθροί της Κύπρου πρέπει να ανησυχούν και εκείνοι που βολεύονται με τη συνέχιση της κατοχής και τη διχοτόμηση, σημειώνοντας, παράλληλα, πως η διχοτόμηση δεν είναι λύση, αλλά η οριστική καταδίκη του λαού μας.

Ως ΕΣΕΜ Πάφου, είπε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της εκδήλωσης η πρόεδρος των μαθητών της Επαρχίας Πάφου Στέλλα Ευθυβούλου, παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε σχέση με το αδιέξοδο και τη στασιμότητα που παρατηρείται στο κυπριακό, προσθέτοντας πως η λύση δεν μπορεί να περιμένει.

Βλέποντας, μάλιστα, πάνω από όλα το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου, οι μαθητές της ΕΣΕΜ Πάφου ζήτησαν την άμεση επανέναρξη του διαλόγου και τη συνέχιση των προσπαθειών για επίλυση του κυπριακού. Η πρόεδρος της ΕΣΕΜ είπε, μάλιστα, πως οι διαπραγματεύσεις είναι ο μόνος τρόπος για να φέρουμε την πολυπόθητη λύση που θα επανενώνει τον τόπο και τον λαό μας. Επεσήμανε, ακόμη, πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να επαναρχίσουν χωρίς αμφιταλαντεύσεις και μικροπολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες, και πάντοτε στο πλαίσιο αρχών, διατρανώνοντας επίσης τη θέση ότι θα είναι οι πρώτοι που θα βρεθούν στους δρόμους στον αγώνα ενάντια στη διχοτόμηση.

Η Στέλλα Ευθυβούλου ανέφερε στην ομιλία της πως απέναντι σ’ αυτά τα δεδομένα, η ε/κ πλευρά πρέπει να σταθεί ενωμένη και να διεκδικήσει άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες θα συνεχίσουν με βάση το κεκτημένο που ήδη υπάρχει και πάνω στις διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου και τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε έναντι της διεθνούς και της τ/κ κοινότητας.

Ο αγώνας για επαναπροσέγγιση και η πάλη κατά του εθνικισμού – σοβινισμού και στις δύο κοινότητες, συνέχισε, έχουν φέρει αποτελέσματα στην προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας.

Ας μην αφήσουμε τον εθνικισμό, είπε η πρόεδρος της ΕΣΕΜ Πάφου, να χαλάσει ξανά το κοινό μας σπίτι και το μέλλον της πατρίδας μας, προσθέτοντας πως μαζί πρέπει να δώσουμε τον αγώνα για την Κύπρο της ειρήνης.

Έστειλε το μήνυμα πως οι μαθητές της Επαρχίας Πάφου θα συνεχίσουν τον αγώνα, ώστε ο στόχος της απελευθέρωσης του νησιού μας να γίνει πραγματικότητα.

Θα συνεχίσουμε, είπε, να αγωνιζόμαστε ενωμένοι, για μια χώρα που να διασφαλίζει ένα σίγουρο και ασφαλές μέλλον για όλους τους νόμιμους κατοίκους της, Ε/κ και Τ/κ, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους.

Η Στέλλα Ευθυβούλου είπε πως συμπληρώνονται σήμερα 34 χρόνια από την αποσχιστική ενέργεια του εγκάθετου της Άγκυρας Ντεγκτάς και του στρατιωτικού κατεστημένου της Τουρκίας να ανακηρύξουν το ψευδοκράτος της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», που εδραίωσε ακόμη περισσότερα τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής.

Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους τον Νοέμβρη του 1983, ήταν, είπε, το αποκορύφωμα μιας σειράς ενεργειών που εντάσσονταν στη φιλοσοφία της Τουρκίας περί δύο λαών και δύο κρατών. Ήταν, σημείωσε, "η συνέχιση του δίδυμου εγκλήματος του πραξικοπήματος και της εισβολής του Ιούλη του 1974", κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα