Η ταινία «Βαν Γκογκ: Η ζωή ενός ανθρώπου» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

16:45 15/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το επιτυχημένο πρόγραμμα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Κατσίγρα Το Σινεμά των Εικαστικών: Αγωνία και Έκσταση συνεχίζεται και φέτος με ελεύθερη είσοδο για το κοινό κάνοντας πρεμιέρα την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείου Κατσίγρα με την ταινία Βαν Γκογκ: Η ζωή ενός ανθρώπου (ώρα προβολής: 20:00).

Το πρόγραμμα Το Σινεμά των Εικαστικών: Αγωνία και Έκσταση περιλαμβάνει επιλεγμένες ταινίες που έλκουν τη θεματολογία τους από τις

εικαστικές τέχνες. Οι ταινίες αφορούν την αγωνιώδη αναζήτηση της έμπνευσης για την «Τέλεια Τέχνη», κάτι που αποτυπώνεται, είτε μέσα από βιογραφίες γνωστών καλλιτεχνών, είτε μέσα από πρωτότυπες ιστορίες ανάλογης θεματολογίας.
Η ταινία Βαν Γκογκ: Η ζωή ενός ανθρώπου (πρωτότυπος τίτλος Lust for Life) είναι βιογραφικό δράμα παραγωγής 1956 σε σκηνοθεσία Βινσέντε Μινέλι και Τζορτζ Κιούκορ. Η ταινία είναι κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Έρβιν Στόουν με θέμα τη ζωή του μεγάλου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ, που κυκλοφόρησε το 1934. Η διασκευή του μυθιστορήματος για τη μεγάλη οθόνη έγινε από τον Νόρμαν Κόργουιν. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Κερκ Ντάγκλας στο ρόλο του Βαν Γκογκ, ο Άντονι Κουίν στο ρόλο του Πολ Γκογκέν] και ο Τζέιμς Ντόναλντ στο ρόλο του αδελφού του Βαν Γκογκ, Θίο.
Η ταινία προτάθηκε για τέσσερα βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Α’ Ανδρικού και Β’ Ανδρικού Ρόλου και χάρισε στον Άντονι Κουίν το δεύτερό του Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα